Hacker'lar Twitter'ı komple ele geçirmiş!

Medyaloji.net » twıtter » Hacker'lar Twitter'ı komple ele geçirmiş!
Hacker'lar Twitter'ı komple ele geçirmiş!

Twitter'da yaşanan “Bitcoin saldırısı” sonrasında şirket içinde yapılan soruşturma korkutucu bir sonuç ortaya çıkardı.

Eski ABD Başkanı’nın da hesabının çalınmasıyla sonuçlanan ve şimdi FBI’ın da el attığı saldırı soruşturmasına göre, hacker’lar Twitter’ın en mahrem alanlarına kadar ulaşmış durumda. Hacker’ların Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey’in bile girip çıktıkları, tüm Twitter yöneticilerinin hesaplarına kolayca ulaştıkları anlaşıldı.

Hacker’lar 100 bin dolarlık Bitcoin ile mi yetindiler?
Hacker’ların, elbette yöneticilerin dikkatini çekip önlem almalarını veya sunuculara bağlantıları kesmelerini engellemek için bu hesaplarda değişiklik yapmadıkları ve şirket yöneticilerini “şüphelendirmedikleri” anlaşıldı.

Ancak FBI, Twittr gibi dev bir yapıyı tamamen ele geçirmiş hacker’ların, sadece 100 bin dolarlık Bitcoin toplayabildikler komik bir saldırı düzenlemelerini de mantıksız buluyor. Hacker’ların tüm Twitter sistemini kitleyip fidye istemeleri halinde bile belki de yüz milyonlarca dolarlık fidye alabilmeleri mümkün olacaktı.

Dolaysıyla FBI’a göre, hacker’lar çok daha büyük bir operasyonun peşinde ve dikkat dağıtarak Twitter yöneticilerini farklı bir noktaya çekmek için, ünlü isimlerin hesaplarından Bitcoin kampanyası başlattılar.

Peki hacker’lar neyin peşinde olabilir? Bunu şimdilik kimse anlayabilmiş değil veya FBI ya da Twitter yöneticileri anladılarsa bile bu sırrı medya ile paylaşmıyorlar.

YORUMLAR