AA muhabirini işinden etti

Medyaloji.net » twıtter » AA muhabirini işinden etti
AA muhabirini işinden etti

Fransa’nın Nice kentinde bir kamyonun 14 Temmuz Ulusal Günü kutlamalarına dalarak 84 kişinin ölümüne neden olduğu saldırıya yorum yapan Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Ali Kahrıman işinden oldu.

AA muhabiri Ali Kahrıman’ın saldırıya ilişkin “Fransa’daki saldırıda halkın arasına dalan kamyonun freni patlamıştır…Terör değildir…” yorumunu yaptı ve mesajının sonuna da gülen surat ekledi.

 

Bu mesaj, Twitter’da büyük tepki çekince Kahrıman, hesabındaki kişisel bilgilerini değiştirerek, “Burada yazdıklarım sadece beni bağlar.. Herhangibir kurumla alakası yoktur..” diye yazdı. Kahrıman, söz konusu tweeti gelen tepkilerin ardından sildi. Daha sonra da hesabını kapattı.

AA: İLİŞİĞİ KESİLDİ

Anadolu Ajansı Twitter’dan bir açıklama yayınlayarak Kahrıman’ın sürekli çalışan değil, serbest haberci olarak dönem dönem AA’ya haberler yaptığını belirtti. Kahrıman’ın ‘son derece sorumsuz bir paylaşım yaptığı’ gerekçesiyle AA’yla tüm ilişiğinin kesildiği açıklandı.AA'nın açıklamasında şöyle denildi: "Fransa'nın Nice kentinde 84 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrasında, sürekli çalışanımız olmayan ve serbest haberci olarak zaman zaman haberlerini kullandığımız Ali Kahrıman isimli şahsın kişisel Twitter hesabından son derece sorumsuz bir paylaşım yaptığı tespit edilmiştir. Bu kişinin Anadolu Ajansı ile tüm ilişiği kesilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR