WordPress San Francisco ofisini kapatıyor

Medyaloji.net » teknoloji » WordPress San Francisco ofisini kapatıyor
WordPress San Francisco ofisini kapatıyor

İnternet dünyasının en popüler içerik yönetim sistemi olan WordPress’in sahibi Automattic, San Francisco’daki ofisini kapatma kararı aldı.

Şirket bütün dünyada çok popülerken ve WordPress kullanıcılarının sayısı her sene katlanarak artarken bu kapatma kararını, işe gelmeyen çalışanları nedeniyle aldı. Şirketin CEO’su, “1500 metre karelik ofisimizde çalışması gereken yüzlerce insan olması gerekiyor ancak kimse işe gelmiyor. Çoğu zaman ofiste sadece 4-5 kişi oluyor. Kişi başına 300 metrekare düşen bir ofisi daha fazla açık tutmanın anlamı kalmadığını düşünüyoruz,” diyerek kapatma kararının nedenini açıkladı.

Çalışanlar işten çıkarılacak mı?

Elbette San Francisco’daki çalışanlar işten çıkartılmıyor. Tüm çalışanlar bugüne kadar yaptıkları gibi, evden çalışmaya devam edecekler. IBM gibi dev şirketler, evden çalışma formatını terk ederken Automattic’in kararı, evden çalışma taraftarı olan şirketler ve çalışanlar için önemli bir model olacak.

Automattic’in San Francisco ofisi aslında tam anlamıyla bir “zorunlu” ofis değildi. Şirket 550 çalışanını işe alırken evden çalışabileceklerii sözleşmelerinde belirtmiş bulunuyor. Ofis ise toplantıların veya ortak çalışmanın gerektiği dönemlerde çalışanların hizmetine sunuluyordu. Ancak yine de rağbet görmeyen dev ofisi şimdi kapatılacak. Automattic, 1500 metre karelik dev ofis yerine daha küçük bir yeni ofise taşınacak.

YORUMLAR