Yılın basın fotoğrafları sergisi başlıyor

Medyaloji.net » pr » Yılın basın fotoğrafları sergisi başlıyor
Yılın basın fotoğrafları sergisi başlıyor

Basın Fotoğrafları 15–20 Nisan tarihleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde açılacak ilk sergi ile görücüye çıkıyor.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin düzenlediği Türkiye'de basın fotoğrafçılığı dalındaki en prestijli yarışması “TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2014” ödüllü fotoğrafları 15-20 Nisan tarihleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi fuaye alanında sergilenecek.

Yılın Basın Fotoğrafları’2014 yarışmasında Reuters foto muhabiri Osman Örsal’ın çektiği “Kırmızılı Kadın” karesi “Yılın Basın Fotoğrafı” ödülünü almıştı. Sergide geçtiğimiz yıla damga vuran olaylardan hafızalara kazınan 22 fotoğraf ve 4 seriden oluşan 70 fotoğraf yer alıyor.

Bu yıl 29. kez düzenlenen organizasyona Haber, Serbest, Spor, Çevre, Siyaset, Foto Röportaj ve AB Yolu’nda Türkiye kategorilerinde 4 bin 381 kare katılmıştı. Her yıl Nisan ayında ödül töreni ile birlikte başlayan Yılın Basın Fotoğrafları sergileri, bu yıl çekilen sponsorlar sebebi ile tören gerçekleşmeden gezisine başladı. Sergi İzmir’in ardından İstanbul’da Beykent Üniversitesi’nde 29 Nisan’da “Toplumsal Bellek ve Medya” konulu etkinlik çerçevesinde sergilenecek.

YORUMLAR