Medya-PR sektörleri arasında dikkat çeken transferler

Medyaloji.net » dünya » Medya-PR sektörleri arasında dikkat çeken transferler
Medya-PR sektörleri arasında dikkat çeken transferler

Medya dünyasında 2010 yılı boyunca öne çıkan gelişmelerinden biri de iletişim sektörü ile medya sektörü arasında yaşanan transferler oldu. İşte yılın dikkat çeken sektörel transferleri:

Medya dünyasında 2010 yılı boyunca öne çıkan gelişmelerinden biri de iletişim sektörü ile medya sektörü arasında yaşanan transferler oldu. Uzun yıllar medya sektöründe görev yapan çeşitli isimlerin halkla ilişkiler sektörüne, PR sektöründe görev yapan bazı isimlerin ise medya tarafına geçiş yapması, yılın dikkat çeken gelişmeleri arasındaydı. Özellikle medya sektörü çalışanlarının PR alanına geçişlerinin daha yoğun olduğu tespit edildi. İşte yılın dikkat çeken sektörel transferleri:
 
Gazetecilikten PR’a geçiş yapanlar;
  • NTV ile yollarını ayıran Selen Tokcan Hacaloğlu, Excel İletişimile anlaştı. Tokcan, burada 2010 Kültür Başkenti Projesi'nin basın ayağının organizasyonunu yönetmeye başladı.
  • Dünya gazetesi eski istihbarat müdürü Fatma Kaytez, Lorbi Tanıtım ve Halkla İlişkiler'de göreve başladı.
·         Yıllardır Referans gazetesinde görevine devam eden Ayten Güvenkaya, kariyerine Artı İletişim'de medya ilişkileri yönetmeni olarak devam etme kararı aldı.
  • CNN Türk'te haber prodüktörü ve canlı yayın yönetmeni olarak çalışan Faris Seven, Zarakol İletişim'e transfer oldu.
  • Milliyet gazetesi ekonomi bölümünden ayrılan Tuğba Bozkurt, Macromicro Workshop'ta Medya Koordinatörü olarak çalışmaya başladı.
  • 7 yıl Vatan gazetesinde dış haberler departmanında editör olarak görev alan Eren Çelik, Lobby PR’a geçti.
  • Kobi Efor dergisinin Haber Koordinatörü Hasan Tilki beş yıldır sürdürdüğü görevinden istifa etti. Hasan Tilki, Ekim 2010 itibariyle Lorbi Tanıtım ve Halkla İlişkiler'de Uzman Proje Yöneticisi olarak göreve başladı.
  • Dünya gazetesi Bilişim Yayınları Direktörü olarak görev yapan Engin Gedik, Turkcell Kurumsal İletişim Bölümü’ne transfer oldu.
  • BT Haber’in haber sorumlusu Ceren Moral, gazete ile yollarını ayırdı. Moral, Türk Telekom’un Basın ve Halkla İlişkiler bölümüne transfer oldu.
  • Bir süre önce Referans gazetesinde muhabir olarak görev yapan Selma Şimşek Bektaş, N'PR İletişim Danışmanlığı ile anlaştı. Bektaş, İletişim Yönetmeni olarak görev yapmaya başladı.
 
PR’dan gazeteciliğe geçiş yapanlar;
  • Halkla İlişkiler sektöründe çalışan Seda Baştuğ ayrılarak, Referans gazetesi haber merkezinde muhabir olarak göreve başladı.
  • Bülent Biricik, Alman Hastanesi'nde 2004 yılından bu yana yürüttüğü basın koordinatörlüğü görevinden ayrıldı. Biricik, Fox Haber'de 23.00'teki haber kuşağının editörü oldu.
 
 
YORUMLAR