Gazeteci İdris Akyüz de adaylığını koydu

Medyaloji.net » pr » Gazeteci İdris Akyüz de adaylığını koydu
Gazeteci İdris Akyüz de adaylığını koydu

Halen Skyturk'te program yapan gazeteci İdris Akyüz, hangi partiden neden aday olduğunu böyle açıkladı...

CHP'den İstanbul 3. bölge milletvekili aday adayı olan Akyüz'ün açıklaması şöyle: 

Neden milletvekilliğine aday oldum?

Ben, herkesin kendi mesleğinde işiyle siyaset yapabileceğine inanırdım. Ve siyaseti de işinde başarılı olanların yapması gerektiğine... 35 yıllık meslek yaşamım boyunca, özellikle köşe yazdığım dönemlerde ve televizyon programlarımda bunu yapmaya çalıştım.  

Bunun içindir ki aktif politikaya dönük bugüne kadar bana gelen teklifleri hep geri çevirdim. Meslek yaşamım boyunca bu ülkenin insanlarına birşeyler anlatmaya çalıştım. Geçmişi olmayanın geleceği, yerelliği olmayanın evrenselliği olamayacağına inandım.

Önce insan dedim, önce vicdan dedim ve dil, din, ırk, cinsiyet, mezhep temelinde kimseyi ötekileştirmeye çalışmadım. Bu ülkede yaşayan herkesi kendimden saydım... Yalana, dolana, haksızlığa, adaletsizliğe, hırsızlığa, yolsuzluğa, uğursuzluğa karşı oldum. Vicdansızlığa, baskıya, insanların zapt-ı rapt altına alınmasına isyan ettim... Ve nihayet; istedim ki insanlar özgür olsun.. İşi olsun, aşı olsun... Alın terinin karşılığını alsın. Onuruyla çalışsın, çalışma hayatını onuruyla noktalasın.  İstedim ki kimse kimseyi basamak ya da payanda olarak kullanıp bir yerlere ulaşmasın.  

İstedim ki bu cumhuriyetin kazanımlarını bizlere sağlayan atalarımızın hangi bedeller ödediğini unutmayalım. İstedim ki Mustafa Kemal'in koyduğu çağdaş, uygar, çağı yakalamış bir dünya devletinin bireyi olsun yurdum insanı.. İstedim ki  bu ülkede insanlar, özgür, özgün olsun ve kendi ayağı üzerine basıp kulluğu reddetsin.

Ama ne yazık ki gelinen noktada benim tüm bu yazdıklarımın anlattıklarımın yetmediğini farkettim. Çağdaş cumhuriyet değerlerinden uzaklaşılmaya başlandığını, hukukun keyfileştirilip, kişiselleştirildiğini, vicdanların kanırtılarak kanatıldığını gördüm. Ve nihayet, hapishanede bulunan meslektaşlarımızdan ziyade esas biz dışarıdakilerin tutuklu olduğunun farkına vardım. Bu nedenledir ki insanlar; başları dik gezsin, yaratıcı berrak zihinlerine pranga vurulmasın, düşüncelerinden, yazdıklarından, okuduklarından, çizdiklerinden ve söylediklerinden dolayı potansiyel suçlu görülmesin diye milletvekilliğine aday oldum.

 

Artık bu mücadelenin kendi doğal mecraından yani siyasi platformda, bu ülkenin yurt sever insanlarıyla, el ele, omuz omuza, yürek yüreğe yapılması gerektiğine inandığım içindir ki CHP'den aday adayı oldum... Ne baskılara boyun eğeceğiz, ne korkuya teslim olacağız. Unutulmamalıdır ki tarihte süngüyle çok şey başaranlar asla üzerine oturamamıştır.

YORUMLAR