Bosch reklamında usta-çırak bir arada

Medyaloji.net » pr » Bosch reklamında usta-çırak bir arada
Bosch reklamında usta-çırak bir arada

Bosch Ankastre yeni reklamında tüketiciye, Türk sinemasının usta oyuncusu Taner Birsel ve Vodafone reklamı ile yıldızı parlayan Alper Saldıran aracılığıyla sesleniyor. Reklam filmini izlemek için tıklayınız…

Dayanıklı tüketim sektöründe faaliyet gösteren Bosch, ankastre ürünleri için hazırladığı yeni reklam filminde diğer ankastre reklamlarında olduğu gibi beyaz rengin ağırlıkta olduğu, aydınlık bir mekan ile izleyici karşısına çıkıyor.
 
Filmde, Türk Sinemasının usta oyuncusu Taner Birsel’e Vodafone reklamlarından tanınan oyuncu adayı Alper Saldıran eşlik ediyor. Vodafone reklamlarında, telefonla annesinden yemek tarifi alan Alper Saldıran, Bosch reklamında ise yemek yapmadaki ustalığını ortaya koyuyor.
 
Taner Birsel ile Alper Saldıran’ın gerçek yaşamdaki oyunculuk kariyerlerine göndermeler de içeren reklam, usta ve çırak arasındaki rekabet üzerinden ilerliyor. Oyunculukta biri çok deneyimli diğeri henüz yolun başında bir nevi ‘çırak’ konumunda olan iki oyuncu, mutfaktaki atışmalarıyla sempati topluyor. Reklam, iki ismin oyunculuk kariyerlerindeki konumlarını mutfağa taşıyor. Taner Birsel’in Alper Saldıran’a söylediği ‘alanıma giriyorsun ama’ ve ‘çocuk!’ diyaloglarıyla da bu vurgu belirgin hale geliyor.
 
Aynı mutfakta farklı aletler kullanarak farklı yemekler ortaya çıkaran karakterlerin reklamın sonunda, ‘baba-oğul’ olduğu ve mutfaktaki hazırlığın evin annesinin doğum gününe özel olduğu anlaşılıyor. Yemek ve pasta hazırlandıktan sonra baba-oğul arasındaki rekabet de yumuşarken, anneye gönderme yapılarak oldukça mutlu aile tablosu çiziliyor.
 
Reklam filmi ‘kaç mum koyacağız şimdi’ diye soran oğluna heyecanla ‘bir,bir!’ diyen babanın cevabı ile sona eriyor. Yani reklam filmi kapanışı, erkek gözüyle ‘kadınların yaş kompleksi’ klişesi ile yapıyor.
 
YORUMLAR