Yeni bir canlı yayın servisi: LinkedIn Live

Medyaloji.net » medya » Yeni bir canlı yayın servisi: LinkedIn Live
Yeni bir canlı yayın servisi: LinkedIn Live

LinkedIn bu haftadan itibaren bazı kullanıcılarına, kendi belirledikleri kişilere ya da tüm dünyaya canlı video yayını yapma imkanı sunacak.

Tüm dünyada toplam 600 milyona yakın kullanıcısı bulunan, iş dünyasının sosyal ağı LinkedIn, videonun platform üzerinde en hızlı büyüyen format olduğunu belirtiyor. Şirket şimdi bu içerik türünde yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. LinkedIn bu haftadan itibaren bireysel kullanıcılara ve organizasyonlara, kendi belirledikleri kişilere ya da tüm dünyaya canlı video yayını yapma imkanı sunacak.

Öncelikle beta olarak ABD’de kullanıma sunulacak olan LinkedIn Live özelliği sadece davetiye ile kullanılabilecek. Önümüzdeki haftalarda LinkedIn ayrıca bu özelliği kullanmak isteyenler için bir iletişim formu da yayınlayacak. LinkedIn’in ne zaman herkese LinkedIn Live videosu oluşturma imkanı vereceği bilinmiyor.

Canlı yayınlar diğer platformlardan farklı olacak

LinkedIn başlangıçta platformda yayınlanan canlı videoların, tıpkı LinkedIn haber kaynağında görmeye alışkın olduğumuz diğer içerikler gibi konferanslar, ürün tanıtımları, soru-cevap etkinlikleri ve uzmanlar tarafından yürütülen diğer etkinlikler, büyük teknoloji şirketlerinin ofislerinden görüntüler, gelir açıklamaları, mezuniyet ve ödül törenleri gibi içerikler olmasını umuyor.

LinkedIn bu özelliği başlangıçta tüm kullanıcılara açmayarak ve canlı yayın konusunda bazı üçüncü parti geliştiricilerle anlaşarak sitede yayınlanacak videoların diğer sosyal medya platformlarındaki canlı yayınların aksine, herkese hitap edebilecek, kişisel olmayan yayınlar olmasını sağlamayı hedefliyor.

Microsoft da LinkedIn’in sahibi olarak canlı yayına teknik destek sağlayacak. Microsoft Azure Media Services, canlı yayınlarda bulut işlemlerine şifreleme hizmeti sunacak. Microsoft’un bünyesinde, canlı video yayını hizmeti veren bir başka servis olarak Skype bu projede yer almayacak.

LinkedIn video içerikleri geriden takip ediyor

Diğer sosyal medya platformlarına kıyasla LinkedIn video içerikleri konusunda oldukça geri kalmış görünüyor. YouTube’un başarısının ardından Facebook ve Twitter yıllardır video içeriklere önem veriyor ve kullanıcıları daha fazla video paylaşmaya ve izlemeye yönlendirmeye çalışıyor. LinkedIn ise kendi bünyesinde sunduğu ilk video özelliklerini 2017 yazında tanıtmıştı. Ancak o dönemden bu yana LinkedIn de bu alana daha fazla yatırım yapmaya başladı.

Şirket video içeriklerin hem hızla büyüdüğünü hem de diğer içeriklere göre daha fazla etkileşim aldığını ifade ediyor. Videolu reklamların da sabit reklamlara göre daha fazla görüntülendiğini, kullanıcıların bu içeriklere daha fazla ilgi gösterdiğini belirten LinkedIn şüphesiz video alanından daha fazla para kazanmak isteyecektir. Canlı yayınlar da etkileşimi artırma yolunda LinkedIn’e daha fazla fayda sağlayabilir. 

YORUMLAR