Vodafone Türkiye, Global Mobil Ödülleri'nde finalde

Medyaloji.net » » Vodafone Türkiye, Global Mobil Ödülleri'nde finalde
Vodafone Türkiye, Global Mobil Ödülleri'nde finalde

Vodafone Türkiye, kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için geliştirdiği Kırmızı Işık uygulamasıyla Global Mobil Ödülleri'nde finale kaldı.

Medyaloji -ÖZEL-

Şirket açıklamasına göre, Vodafone Türkiye tarafından kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla geliştirilen Kırmızı Işık mobil uygulaması, uluslararası arenada ses getirmeye devam ediyor.

Cannes Lions 2015'te büyük ödül Grand Prix'i alarak Türkiye'de bir ilke imza atan, hemen ardından da Grand CLIO ödülü alan Vodafone Kırmızı Işık, şimdi de Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından mobil iletişim dünyasının en iyilerini ödüllendirmek amacıyla Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen 21. Global Mobil Ödülleri'nde büyük ödüle aday gösterildi.

Vodafone Türkiye'nin Mart 2014'te kullanıma sunduğu Vodafone Kırmızı Işık, "Gelişmekte Olan Ülkelerde Kadınlara Yönelik En İyi Mobil Servis" dalında finalist oldu.

Vodafone Çiftçi Kulübü de finalde

Vodafone Türkiye, Kırmızı Işık'ın yanı sıra Vodafone Çiftçi Kulübü ile de finale kaldı. Vodafone Türkiye'nin 2009 yılında çiftçilere odaklı ilk sosyal iş modeli olarak geliştirdiği ve geçen yıl itibarıyla "Tarımda Türk Reçetesi" olarak 5 Vodafone ülkesinde daha kullanıma sunulan Vodafone Çiftçi Kulübü, "Gelişmekte Olan Pazarlarda En İyi Mobil İnovasyon" dalında finalist oldu.

Vodafone Grubu, Global Mobil Ödülleri'nde Vodafone Kırmızı Işık ve Vodafone Çiftçi Kulübü haricinde 7 dalda daha finale kaldı. Vodafone, "En İyi Mobil Ödeme Çözümü", "Seyahat, Dinlence, Konukseverlikte En İyi Mobil Kullanımı", "Tanılama ve Kimlikte Mobil Bağlantı Ödülü", "Nesnelerin İnternetine Yönelik En İyi Mobil İnovasyon", "Erişim ve Dahiliyet İçin En İyi Mobil Kullanımı", "Yeşil Mobil Ödülü" ve "En İyi Bağlantılı Tüketici Elektronik Cihazı" dallarında da ödül bekliyor.

Global Mobil Ödülleri, Mobil Dünya Kongresi kapsamında 23 Şubat'ta sahiplerini bulacak.

Vodafone'un Türkiye'de gittikçe artan kadına yönelik şiddet vakalarına karşı kullanıma sunduğu Kırmızı Işık uygulaması bugüne kadar yaklaşık 300 bin kez indirildi. Uygulama, kadınların şiddete maruz kaldığı anlarda kolluk kuvvetlerine ya da yakınlarına kolaylıkla haber verebilmesini sağlıyor.

 

YORUMLAR