Teknosa, ikinci çeyrekte e-ticarette yüzde 580 büyüdü

Medyaloji.net » ödül/başarı » Teknosa, ikinci çeyrekte e-ticarette yüzde 580 büyüdü
Teknosa, ikinci çeyrekte e-ticarette yüzde 580 büyüdü

Teknosa ikinci çeyreği kapsayan dönemde e-ticarette bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 580'lik rekor büyüme elde etti.

Teknosa'dan yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, 2020 yılının ikinci çeyreğinde, tüm dünyayı etkisi alan pandemiye rağmen başarılı finansal sonuçlar elde etti. Teknosa yılın ikinci çeyreğinde 955 milyon TL'lik ciroya, geçtiğimiz yılın sonuçlarına göre pozitife geçerek 27,5 milyon TL esas faaliyet karına ulaştı. Teknosa'nın bu dönemdeki başarısı, müşterileri için dönemin ihtiyaçlarına uygun yenilikleri hayata geçirerek kesintisiz hizmet vermesi, online satışlarda kırılan rekor, bu dönemde tedarik zinciri, nakit ve insan kaynakları yönetimi konularında alınan aksiyonlar ve haziran ayında üst düzey tedbirlerle açılan mağazaların yüksek performansı ile geldi. Bu sonuçlarla birlikte yılın ilk altı ayında Teknosa'nın toplam cirosu, geçtiğimiz yılın ilk yarısına oranla yüzde 8,7 artış göstererek 2 milyar 4 milyon TL'ye ulaştı.

'Yeni Neslin Teknosa'sı mottosuyla dijitalleşme altyapısına yapılan yatırımlar ve müşteri odaklı dönüşüm; 2020 yılının ikinci çeyrek sonuçlarında ciro, sepet büyümesi ve esas faaliyet karı gibi göstergelerde olumlu etkisini gösterirken, pandemi dolayısıyla mağazaların kapalı olduğu dönemde Teknosa.com ve mobil platformda da rekor sonuçlar alınmasını sağladı. 2020 yılının ikinci çeyreğinde online satışlarda geçen yıla kıyasla 6 kata yakın (yüzde 580) rekor büyüme elde eden Teknosa, bu büyüme ile birlikte ilk altı aylık online cirosunu da 559 milyon TL'ye çıkardı.

YORUMLAR