Spotify'dan TikTok benzeri yeni özellik denemesi

Medyaloji.net » teknoloji » Spotify'dan TikTok benzeri yeni özellik denemesi
Spotify'dan TikTok benzeri yeni özellik denemesi

Spotify, dikey formatta kısa videolar sunacağı Discover sekmesini test etmeye başladı.

TikTok, kısa video formatıyla sahadaki rakiplerini teker teker etkiledi. Instagram’ın Reels adımı ve YouTube’un Shorts formatının ardından Spotify da dikey formatta kısa videolar sunacağı Discover sekmesini test etmeye başladı.

Yeni özelliği ilk fark eden Chris Messina’nın tweet’ine göre, Spotify’da “Ana Sayfa” ve “Arama” sekmeleri arasında yer alacak Discover, kullanıcıların tıpkı TikTok’ta olduğu gibi yukarı veya aşağı kaydırarak ilerleyecekleri videolara ev sahipliği yapacak. Spotify’ın TestFlight versiyonunda test edilmeye başlayan Discover, kullanıcıların karşılaştıkları kısa videoları beğenebilmelerini ve çalan şarkılara tek dokunuşta direkt ulaşabilmelerini sağlayacak.

Ayrıca, Spotify’ın Discover sayesinde halihazırdaki Canvas özelliğini daha etkin kullanması bekleniyor. Yaklaşık 2019’dan beri uygulamada yer alan Canvas formatı, sanatçıların şarkıları eşliğinde kısa videolar sunmasını ve müzik dinleme deneyimini görsel düzleme de taşımasıyla kimi kullanıcılar tarafından yaratıcı bir hamle olarak değerlendiriliyor. Bazı kullanıcılar ise bu değişikliği dikkat dağıtıcı bir özellik olarak yorumlamıştı. Spotify’ın Canvas’ı Discover sekmesinde daha etkin kullanmasıyla uygulama içindeki etkileşim oranını artıracağı da yapılan tahminler arasında.

Netflix gibi özünde sosyal medya uygulaması olmayan mecraların bile arayüzlerinde dikey kısa video formatına yer vermeye başlaması, tıpkı hikâye formatı gibi bu trendin de etkileşim sağlanabilecek her alanda kullanılacağının göstergesi. Discover özelliği hakkında her ne kadar tahminler dışında pek bir bilgi alınamasa da Spotify’ın da eninde sonunda bu trende katılacağı aşikâr.

YORUMLAR