Silence S04 tanıtıldı!

Medyaloji.net » teknoloji » Silence S04 tanıtıldı!
Silence S04 tanıtıldı!

Silence S04; Türkiye'de de faaliyet gösteren marka ilk elektrikli aracını tanıttı.

Motosiklet sonrasında ailenin ilk dört tekerlekli aracı olan Silence S04, şehir içi elektrikli ulaşımda önemli bir alternatif olacak.

İspanya merkezli olarak elektrikli scooter modelleriyle şehir içi ulaşım odağında başarılı çözümler sunan Silence, bir süredir Türkiye pazarında da varlığını sürdürüyor. Seat ortaklığının da etkisiyle yavaş yavaş sokaklarda boy göstermeye başlayan marka, iki tekerlek dünyasından sonra nihayet beklediğimiz gibi dört tekerlekli dünyaya da geçiş yaptı. Şehir içerisinde ekonomik ve kullanışlı karakterleriyle öne çıkan mini segmentte ilk modelini lanse eden Silence, değiştirilebilir batarya sistemiyle kullanıcılara önemli avantaj sağlıyor. Silence S04, kompakt yapısı sayesinde metropollerin ana sıkıntılarından olan park problemi konusunda da fark yaratacak.

Silence 04 teknik özellikleri

2,33 metre uzunluğa ve 1,56 metre genişliğe sahip olan dört tekerlekli 04 modeli, kompakt boyutlarına rağmen beklentileri karşılayan bir yaşam alanı sunuyor. 310 litrelik bagaj hacminin standart olarak sunulduğu modele bu sayede günlük ihtiyaçları karşılama konusunda sorunsuz olma iddiasında. Aracın teknik nitelikleriyse modern dünya dinamiklerini aratmayacak temelleri barındırıyor. LED ana sürüş farları, elektrikli camlar, klima, ABS, anahtarsız giriş ve çalıştırma gibi destekler bu modelde kullanıcıları bekliyor.

Silence 04’ün versiyon seçenekleri ise iki farklı bölüme ayrılıyor. Giriş seviyesindeki versiyona baktığımızda 8 PS güç üreten bir elektrik motoru ve 5,6 kWh kapasiteli bataryanın kombinasyonu bizi karşılıyor. Maksimumda 45 km/s hıza çıkabilen bu versiyon, İspanya’da 15 yaş ve üzeri kullanıcılar için yasal sınır içerisinde bulunuyor. Bir üst noktada yer alan paketle birlikte ise güç değeri 19 PS’e çıkarken, maksimum sürat de 90 km/s’e kadar esnekli gösteriyor. 11,2 kWh’e yükseltilen bataryanın da etkisiyle bu modelde 150 kilometrelik maksimum menzili görmek mümkün olacak. Her iki versiyonda da standart olarak sunulan batarya değişim sistemi sayesinde kullanıcılar, dolum süresi beklemeksizin yola devam edebilecek. Silence bu hizmeti yurt dışında 20 euroluk aylık abonelik sistemiyle sağlanacağını da açıkladı. 2022 yılının ikinci yarısında Avrupa pazarına sunulması beklenen modelerin başlangıç fiyatının 7.500 euro olması planlanıyor. 

 
 
 

 

YORUMLAR