Lenovo, bilgisayar pazarının lideri oldu!

Medyaloji.net » teknoloji » Lenovo, bilgisayar pazarının lideri oldu!
Lenovo, bilgisayar pazarının lideri oldu!

Lenovo, globalde 2021 yılına rekor düzeyde gelirle girerken, Türkiye'de de önemli bir başarı elde etti. Şirket, Türkiye'de 2020 yılının toplam bilgisayar pazarının lideri oldu.

Lenovo, IDC sonuçlarına göre, yılın son çeyreğini %25, 8 ve bütün yılı da %25,4 ile kapatarak zirvede bilgisayar pazarının lideri olarak yer aldı. Lenovo, 2020 yılında PC pazarında en yüksek pazar payına sahip olarak birinci sıradaki yerini korudu. Lenovo, toplam bilgisayar pazarında % 25,4, toplam kurumsal PC pazarında %35,7, KOBİ PC pazarında %45,2, toplam tüketici PC pazarında %17, 8, toplam dizüstü bilgisayar pazarında %29,2 ve toplam masaüstü bilgisayar pazarında %16,2 paya sahip olarak ve bu segmentlerin hepsinde yılı birinci sırada tamamlayarak, globalde yakalanan büyük başarıyı, Türkiye’de de pazar liderliği ile sürdürdü. Lenovo Türkiye, Türkiye toplam bilgisayar pazarında, en yüksek pazar payı ile hem son çeyreğin hem de 2020 yılının pazar lideri oldu.

Dünyanın ve Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden Lenovo, globalde de 2021 yılına rekor düzeyde gelir elde ederek girdi. 2020 yılının 4. çeyreğindeki cirosunun, önceki yıla göre yaklaşık %22 artışla 17,2 milyar dolara ulaştığını duyurdu. Lenovo uzun vadeli sürdürülebilir büyüme stratejisi doğrultusunda tüm iş gruplarında güçlü bir büyüme ortaya koydu. Vergi öncesi gelir önceki yıla göre %52 artarak 591 milyon dolara ulaşırken, kârlılıkta da yeni rekorlar kırıldı. Lenovo’nun net geliri bir önceki yıla göre %53 artışla 395 milyon dolar seviyesine ulaştı.

Şirket globalde yapısal dönüşüm faaliyetlerinin önemli katkısıyla finansal sonuçlarda üst üste iki çeyrekte de rekor kırıldı. Lenovo, 2020 yılı son çeyrek finansal sonuçlarıyla tüm temel iş grupları, hem brüt, hem de net rakamlarda önceki yıla göre artış kaydetti. Şirketin yenilikçi ve zengin portföyü, hızla değişen dünyada evden çalışma, evden eğitim ve evde oyun oynama kültürüne hızla uyum sağlarken, dönüşüm yatırımlarının uzun vadeli büyüme fırsatlarına hız vermeyi sürdürmesi, Lenovo'nun istikrarlı büyümesini artıran etkenler oldu.

Lenovo, dünya genelinde 30'dan fazla üretim tesisiyle 180'den fazla pazarda faaliyet gösteren küresel bir şirket olarak, 2021 genel görünümünü pozitif olarak değerlendimeye devam ediyor. Lenovo, dünya genelinde yeni normal haline gelen evden çalışma, evde eğitim ve evde oyun oynama normunun devam edeceğini, cihaz talebi ve bulut/altyapı gereksinimlerinde de uzun vadeli ve sürdürülebilir bir büyüme trendi olacağını öngörüyor.

Lenovo'nun Akıllı Cihazlar Grubu (IDG), grubun genel büyümesine öncülük ederken, Kişisel bilgisayar ve Akıllı Cihazlar Grubu (PCSD) da tarihi bir çeyreğe imza attı. Geçtiğimiz yıla göre %27 artış göstererek 14 milyar dolarına ulaşan cirolarının yanı sıra, vergi öncesi gelir önceki yıla göre %35 artış ile 925 milyon olarak gerçekleşti ve %6,6 gibi rekor bir kâr marjı sağladı.

YORUMLAR