LEGO ve NASA'dan işbirliği

Medyaloji.net » pazarlama » LEGO ve NASA'dan işbirliği
LEGO ve NASA'dan işbirliği

LEGO ve NASA gençlerin STEAM'e ilgisini artırmayı amaçlayan bir eğitim serisi başlatıyor.

LEGO Education, çocuklar için ücretsiz bir dijital STEAM (bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik) eğitim serisi başlatmak için NASA ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

NASA’nın yaklaşmakta olan Artemis I görevinden yola çıkarak öğrencilerde merak uyandırmayı amaçlayan eğitimler, etkileşimli bölümler ve açık uçlu komutlardan oluşan 3 ana tema çerçevesinde gerçekleşecek: Uzaya Ulaşım, Test ve Taşıma ve Uzayda Çalışma. Öğretmenlerin müfredatlarına kolaylıkla entegre edebileceği şekilde tasarlanan eğitimler Eylül ayından başlayarak 10 hafta boyunca devam edecek. Eğitimlerin yanı sıra gerçek astronot, mühendis ve uçuş kontrolörlerinden kariyer öykülerini de dinleyebilecek olan öğrenciler, bu öykülerden ilhamla kendilerini gelecekte bu rollerde hayal edebilecek.

LEGO Education Başkanı Esben Stærk işbirliğine dair, “Eğitimde kritik bir eşikteyiz ve öğrencilerin nasıl öğrendiğini yeniden düşünmek için anlamlı, uygulamalı öğrenme deneyimleri sağlamalıyız” ifadelerini kullandı ve ekledi: “LEGO Education ve Artemis ders serisi, öğrenmeyi eğlenceli hale getirerek her yaştan öğrencide merak uyandıran bir konu olan uzay keşfinin gerçek dünyadaki uygulamasıyla STEAM öğrenimini hayata geçirecek.”

YORUMLAR