Huawei elektrikli aracı rekor seviyede sipariş aldı

Medyaloji.net » teknoloji » Huawei elektrikli aracı rekor seviyede sipariş aldı
Huawei elektrikli aracı rekor seviyede sipariş aldı

Huawei elektrikli aracı rekor sipariş ile birlikte kullanıcılara sunuluyor. Özellikle son yılların parlayan yıldızları içerisinde yer alan Huawei yeni bir sektörde başarısını kanıtlamak üzere.

Şirketin geçtiğimiz günlerde tanıtımını yaptığı yeni elektrikli otomobili AITO M5 daha şimdiden sipariş rekorları kırıyor.

Tesla markası ile kıyaslandığında bile satış bakımından büyük bir rekor kıracağını söyleyebiliriz. Sadece ilk 3 gün içerisinde 300 sipariş almayı başardı. İlk 5 gün değerlendirildiğinde ise toplamda 6 bin sipariş aldığını görüyoruz. Şirketin sadece 5 gün içerisinde böylesine yüksek rakamda bir sipariş alması geleceğin habercisi.

Sürücüler bu aracı tercih ediyorsa elbette önemli bir nedeni vardır. Genellikle kullanıcılar sektörde yeni olan şirketlere çok fazla yönelmez. Mesela Tesla elektrikli araçlar denilince akıllara ilk gelen marka olarak biliniyor. Fakat bu şirketin en büyük eksisi menzili.

Elektrikli araçlarda menzil büyük bir öneme sahip. Tesla Model Y 640 kilometre menzili ile biliniyor. BMW xDrive30i modeli 747 kilometre menzile sahip. Huawei markasının ürettiği yeni elektrikli otomobil modeli ise 1102 kilometre. Sadece bu yönüyle bile diğer tüm markalara fark attığını görüyoruz. Elbette onu ön plana çıkaran sadece menzili değil.

Huawei tarafından geliştirilen bu yeni elektrikli otomobil modeli aynı zamanda teknoloji ile fazlasıyla birleşik. İsteyenler Huawei marka akıllı saatleri ile bu otomobili çalıştırabiliyor. Aynı şekilde akıllı telefondan uygulamalar ile aracın kontrolü sağlanabiliyor.

 

YORUMLAR