Google Türkiye 15. yılını kutluyor

Medyaloji.net » teknoloji » Google Türkiye 15. yılını kutluyor
Google Türkiye 15. yılını kutluyor

Google, Türkiye'deki 15 yıllık serüvenini kutlamak üzere Feriye'de basına özel bir organizasyon gerçekleştirdi.

Ürün ve servisleriyle 2006 yılından bu yana ülke çapında inovasyona ve ekonomik gelişmeye katkıda bulunacak işlere imza atan Google Türkiye, bu 15 yıllık serüveni, şimdiyi ve geleceği değerlendirmek üzere bugün Feriye’de basına özel bir toplantı gerçekleştirildi. Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu’nun Google’ın Türkiye ekonomisine etkilerini, Google Türkiye Kamu İşleri Müdürleri Erkan Kaptan ve Zeynep Güven’in dijital gelişimi, Google Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Sırma Süren’in kültür-sanatta ve basında dijitalleşmeyi konuştuğu toplantıda ana tema “Dijitalleşme Yolculuğunda Türkiye’nin Yanında Olmak” idi.

Google’ın Türkiye ekonomisine sunduğu katkıları Google Arama, Görüntüleme, Alışveriş, YouTube; Google Haritalar, Google Benim İşletmem; G Suite, Google Bulut Platformu; Android, Google Play ve diğer Google uygulama ve inisiyatiflerinin oluşturduğu beş alt başlıkta inceleyen Mehmet Keteloğlu, Google Ürün ve Hizmetlerinin Türkiye’deki Ekonomik Faaliyet Etkisi raporundan içgörüler sundu. Keteloğlu, dijital ekonominin Türkiye ekonomisindeki payının yüzde 4’ü aşarak 150 milyar TL’ye ulaştığını belirterek bu gelişmede Google’ın sağladığı destekten gurur duyduğunu söyledi. KOBİ’lere sağladıkları dijital imkânlara da değinen Keteloğlu, bu dijital imkânların Türkiye ekonomisine istihdam, gelir ve çeşitlilik olarak geri döneceğinin altını çizdi.

2023’e kadar dijital ekonominin payının yüzde 4,7 seviyelerine ulaşmasının öngörüldüğü toplantıda Mehmet Keteloğlu’nun ardından Erkan Kaptan ve Zeynep Güven söz aldı. Erkan Kaptan ve Zeynep Güven’in Oyun ve Uygulama Akademisi, Dijital Atölye, GDG, Android Study Jam Türkiye ve Android Akademi gibi Google eğitim uygulamalarının Türkiye’nin dijital dönüşüm yolculuğuna etkilerinden bahsettiği ikinci kısmın odak noktasında gelecek nesilleri internete güvenle ve etkili bir şekilde hazırlamak vardı.

Sunum içerisindeki en dikkat çeken projelerden biri olan Google Oyun ve Uygulama Akademisi, yüzde 50 kadın kotasıyla teknoloji sektöründe çeşitliliği sağlamayı ve toplumsal cinsiyet kalıplarından uzak bir şekilde etkin işgücü oluşturmayı hedefliyor. Çeşitli kurum ve kuruluşların işbirliğinde onlarca proje geliştiren Google’ın bu eksendeki en büyük arzusu, gençlere ve girişimcilere yol arkadaşlığı ederek Türkiye’deki teknoloji sektörüne ekonomik ve toplumsal açıdan katkıda bulunmak.

YORUMLAR