Google Avrupa’da banka lisansı aldı

Medyaloji.net » teknoloji » Google Avrupa’da banka lisansı aldı
Google Avrupa’da banka lisansı aldı

Internet devlerinin Avrupa finans piyasalarındaki rekabetine Litvanya’dan bankacılık lisansı alan Google da katıldı.

 İnternet devi Alphapet’e bağlı Google Payment Litvanya’da banka lisansı aldı. Google bu lisansla birlikte elektronik ödeme, havale gibi bir çok finans hizmeti verebilecek. Ancak bu lisans tam bankacılık lisansı olmadığı için Google kredi ve hipotek gibi hizmetler veremeyecek.

Google Payment Litvanya’dan aldığı bankacılık (E-money) lisansı ile Avrupa piyasasına hizmet vermek isteyen bir çok Fintech şirketinin başvurduğu yöntemi kullanarak, piyasanın önemli aktörlerinden biri olma konusunda önemli bir adım atmış oldu. Litvanya Merkez Bankası’nın verdiği bu lisans ödeme, piyasaya e para sürme ve elektronik borsalarda hizmet imkanları sağlıyor ve bütün AB ülkeleri için geçerli.

E money lisans müşteri paralarını elektronik olarak depolama ve havale etme imkanı sunuyor. Ancak bir bankanın normal koşullarda verdiği tasarruf hesabı, kredi ve ipotek imkanı bu lisans içinde bulunmuyor. Litvanya üç ay içinde E money lisansı imkanı sunarak AB ülkeleri arasında bu imkanı en hızlı şekilde sunan ülke konumunda. Litvanya bu zamana kadar 39 e money lisansı verdi. İngiltere’de ise bu sayı 128.

Avrupa’da E-money isimli sınırlı bankacılık lisasında sahip olan internet devleri arasında Facebook ve Amazon da bulunuyor. Facebook bu lisansı 2016 yılında İrlanda’da almıştı. Amazon Payment ise Luxemburg’da lisansa sahip oldu.

YORUMLAR