GMW MIMARLIK ödüle layık görüldü...

Medyaloji.net » ödül/başarı » GMW MIMARLIK ödüle layık görüldü...
GMW MIMARLIK ödüle layık görüldü...

GMW MIMARLIK, Amerika menşeli mimarlık ödülü International Design Awards 2019'da ‘'Mimari Tasarım'' kategorisinde “Gümüş Madalya” ödülünün sahibi oldu.

Havalimanı projeleri ağırlıklı olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında farklı fonksiyonlarda pek çok nitelikli mimari ve iç mimari projeye imza atan GMW MIMARLIK, International Design Awards 2019’da “Mimari Tasarım” ana kategorisi altındaki “Kemerler, Köprüler, Viyadükler ve Giriş Kapıları” alt kategorisinde “Gümüş Madalya” ödülünün sahibi oldu.

Dünya çapında akıllı, sürdürülebilir ve çok disiplinli tasarımların önemini vurgulamak amacıyla bu yıl 13.kez düzenlenen International Design Awards 2019’a dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda proje başvurdu. Yarışma bünyesinde finale kalan projeler, “Mimari Tasarım”, “İç Mimarlık”, “Grafik Tasarım”, “Moda Tasarımı” ve “Ürün Tasarımı” kategorileri atında yarıştı.

International Design Awards 2019, GMW MIMARLIK tasarımı “Taşkent Uluslararası Havalimanı” projesinin elde ettiği ilk başarı değil. Proje, Architecture MasterPrize (AMP) 2019’da “Ulaşım Projeleri” kategorisinde “Honorable Mention” ödülüne layık görülürken aynı zamanda mimarlık dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen World Architecture Festival (WAF) Awards’ta da “Future Projects - Infrastructure” kategorisinde finalist olma başarısını gösterdi.

GMW MIMARLIK Hakkında;

MW MIMARLIK 2000 yılında, 1949'da Londra'da kurulmuş olan GMW ARCHITECTS'in kıdemli ortağı Ali Evrenay Özveren önderliğinde kurulmuştur. İstanbul Nişantaşı'nda bulunan ofis, 2011 yılında Ali Evrenay Özveren'e ortak olarak katılan Dicle Demircioğlu ve Pinar Ilki tarafından yönetilmektedir.

2000 yılında gerçekleştirilen İstanbul Atatürk uluslararası Havalimanı terminal projesinin tamamlanmasının ardından GMW MIMARLIK, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ve Türkiye'de ulaşım sektöründe bir dizi önemli uluslararası projeyi hayata geçirmek üzere görevlendirilmiştir. Firma, havalimanı projelerinin yanı sıra tren istasyonları, ofis, alışveriş ve eğlence merkezleri gibi geniş bir proje yelpazesine imza atmıştır.

Büyük ölçekli bir ulaşım projesi veya ofis iç mimari projesi söz konusu olduğunda, herhangi bir fark gözetilmeksizin kaliteden ödün verilmeden en iyi hizmetin uluslararası proje standartlarında verilmesi amaçlanır. Tasarım yönetimi ile çok sayıda mühendis ve danışmanlardan oluşan proje ekibinin etkin koordinasyonu, firmanın güçlü özelliklerinden biridir.

GMWM, Avrupa’nın yirmiden fazla başkentinde yer alan mimarlık firmalarının bir araya gelerek oluşturduğu Avrupa Mimarlar Birliği’nin (EAA, European Architecture Alliance) kurucu üyelerinden biridir.

YORUMLAR