‘Efeslim Kart'a ödül

Medyaloji.net » ödül/başarı » ‘Efeslim Kart'a ödül
‘Efeslim Kart'a ödül

Şehir Ödülleri Türkiye 2020'de, “Efeslim Kart Projesi” ile en çok başvuru alan Umut Işığı Temalı Planlama Ödülleri Kategorisi'nde Yılın Sosyal Alt Yapı Projesi Ödülü'nü kazandı

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ödülü, Şehir Ödülleri Türkiye Direktörü Alper Akın’dan aldı.
Efeslim Kart Projesi ile kentlinin kentine ve kentlisine sahip çıkmasını amaç edindiklerini belirten Başkan Sengel, “Biz birçok belediyeden feyz alarak bu projeyi oluşturduk. Onlara da teşekkür ediyoruz. Ancak biz başka bir şey yapmak istedik. Kentli hem ihtiyaç sahibi olanlara, okuyan öğrencisine sahip çıkıyor, hem de atık toplayarak doğayı koruyor. Efes Selçuk Kybele’den Amazon’lara, Artemis’ten Meryem Ana’ya kadar bir kadın kentidir. Bu yüzden Efeslim Kart dâhilinde benim projeme inanan ve benimle yol alan kadın çalışma arkadaşlarım var. Her birine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ülkemizde bir ilkin adı

Efes Selçuk Belediyesi’nin “Dar Gelirliye Destek”, “Esnafa Can Suyu”, “Çevreye Dost” ve “Eğitime Katkı” prensipleriyle hayata geçirdiği Efeslim Kart Projesi, sosyal dayanışmayı sağlarken yerel esnafa destek olması, geri dönüşüm bilinci oluşturmasının yanısıra eğitime katkı sunma olanağı sağlaması yönüyle de hayata geçtiği günden bu yana dikkat çekiyor.

Proje ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yanısıra kentte yaşayan diğer yurttaşları kapsaması yönüyle de benzerlerinden ayrılıyor. Efeslim Kart sahipleri maddi olanakları ne olursa olsun biriktirdikleri geri dönüştürülebilir atıklarla kartlarına yüklenen puanları yerel esnaftan alışveriş yaparken kullanabildikleri gibi bu puanlarla eğitime destek olma şansını da elde ediyor. Efeslim Kart Projesi “Dar Gelirliye Destek, Esnafa Can Suyu, Çevreye Dost ve Eğitime Katkı” prensipleri ile kentte yaşayan herkesi, her kesimi kapsıyor.
 

 

 

YORUMLAR
En çok okunan haberler