Dünyada ilk: Formula 1 ve Tottenham'dan iş birliği

Medyaloji.net » spor » Dünyada ilk: Formula 1 ve Tottenham'dan iş birliği
Dünyada ilk: Formula 1 ve Tottenham'dan iş birliği

Premier Lig ekibi Tottenham ve Formula 1 yönetimi, 15 yıllık stratejik sponsorluk anlaşması imzalandığı açıklandı.

Anlaşma kapsamında Tottenham'ın stadyumunun altına inşa edilecek karting pisti, dünyada bir futbol takımının stadyumunda inşa edilecek ilk pist olacak.

2019 yılında açılan ve inşası yakalık 1 milyar sterline mâl olan Tottenham Hotspur Stadyumu, bir spora daha ev sahipliği yapacak.

Tottenham ve Formula 1'in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, 15 yıl geçerli olacak stratejik ortaklık anlaşmasının imzalandığı belirtildi.

Açıklama, güney tribünün altına inşa edilecek bir karting pistinin kullanıma açılacağı ve elektrikli karting yarışlarının burada gerçekleşeceği ifade edildi.

Tottenham Başkanı Daniel Levy açıklamasında, "Bu stadyumu inşa ederken en büyük hedeflerimizden biri dünyanın dört bir yanından insanları çekebilecek etkinlikler yapabilmekti. Spor ve eğlence dünyasının en büyük isimlerini Londra'ya getirmeyi başardık. F1'le yaptığımız bu anlaşmadan dolayı heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

Formula 1 Başkanı Stefano Domenicali ise açıklamasında, "Karting, dünyanın her yerinden insanın deneyimlemek isteyeceği bir etkinlik. Yeni izleyicilerin ilgisini çekecek ve motor sporları dünyası için bir giriş noktası olacak." dedi.

Açıklamada ayrıca, kulübün 2040 yılına kadar net karbon sıfır hedefine ulaşmak için Formula 1'le iş birliği yapmaya devam edeceği belirtildi.

Birçok etkinliğie ev sahipliği yapıyor
62 bin 850 kişi kapasiteli Tottenham Hotspur Stadyumu, konserlerin yanı sıra boks, NFL ve ragbi maçlarına ev sahipliği yapıyor.

Bu anlaşmayla birlikte Tottenham, elektrikli karting yarışlarının da düzenlenmesini sağlayacak.

YORUMLAR