Avlu ABD dergisine haber oldu!

Medyaloji.net » diziler » Avlu ABD dergisine haber oldu!
Avlu ABD dergisine haber oldu!

Netflix'te yayına başlayan Avlu dizisi ünlü Amerikan Variety dergisine haber oldu.

 Haberde Netflix’in , Avustralya hapishane draması “ Wentworth”un Türk uyarlaması olan Avlu dizisinin Global haklarını alındığını duyurdu. Demet Evgar, Ceren Moray ve Nursel Köse’nin başrollerinde bulunduğu dizi, Star TV ekranında 2 sezon boyunca yayınlanmıştı. Ancak Netflix’te 3 sezon olarak sunulacak. Dizinin yeni bölümlerinin ne zaman çekileceği belli değil. Demet Evgar, Ocak ayında olabileceği bilgisini vermişti.

Haber Variety’de şöyle yer aldı;

Yapımcı Hayri Aslan, Limon Film tarafından yapılan “Avlu”, İstanbul’da bir kadın cezaevinde geçiyor. ‘’Avlu’’, uzun süredir şiddet gördüğü, eşini vurduğu iddiasıyla tutuklanan Deniz’in, girdiği cezaevindeki hayata uyum çabalarını ve diğer mahkûmlarla ilişkilerini anlatan, demir parmaklıkların ardında hayatta kalmaya çalışan kadınların hikâyesi.

Limon Film’in yaptığı anlaşmaya göre 18 Ekim Cuma günü Netflix’te yayına giriyor.

Türkiye’de 2018 yılının Mart ayında Star TV’ de yayına başlayan dizi çok iyi bir performans sergileyerek 2. Sezonda bölüm satışını üç katına çıkardı.

Fremantle tarafından üretilen “Wentworth” 158 bölgeye satıldı ve Hollanda’da “Celblok H”, Almanya’da “Blok B – Unter Tutuklama” ve Belçika’da “Gent-West” olarak uyarlandı.

Fremantle’deki EMEA dağıtım başkanı Jamie Lynn, “Avlu”, çok büyük bir rekabetin yaşandığı Türkiye drama pazarında gerçekten öne çıkan cesur, modern ve çığır açan bir dizi ”dedi.

Limon Film’in sahibi Hayri Aslan, “Netflix’te küresel olarak yayınlanacak olan ‘Avlu’nun yayını bizim için çok büyük bir başarı, ve bunun da uluslararası izleyiciler tarafından sevileceğine ve takip edileceğine inanıyorum” dedi.

YORUMLAR