Apple'ın ilk ürünü açık artırmada!

Medyaloji.net » teknoloji » Apple'ın ilk ürünü açık artırmada!
Apple'ın ilk ürünü açık artırmada!

Apple'ın ürettiği ilk kişisel bilgisayar Apple I ve markanın tarihinde yer etmiş birçok ürün koleksiyonerlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Steve Jobs, 1980’de Birleşik Krallık’ta İngiliz girişimci Michael Brewer’ın oğlunun Apple II kullanım kılavuzuna şu notu düşmüştü: “Julian, senin neslin bilgisayarlarla büyüyen ilk nesil. Git, dünyayı değiştir!”

RR Auction Başkan Yardımcısı Bobby Livingston’ın sözleriyle Jobs’un Apple’a olan inancını ve kişisel bilgisayarların geleceğine yönelik hırsı ile vizyonunu güçlü bir biçimde aktaran bu imzalı kılavuz, 12 Ağustos itibarıyla Boston merkezli müzayede evinde açık artırmaya sunulmaya hazırlanıyor.

12-19 Ağustos arasında gerçekleşecek açık artırmada Apple tarihinde yer etmiş, koleksiyonerlerin ilgisini çekebilecek başka ürünler de yer alıyor: Apple’ın ürettiği ilk ürün ve ilk kişisel bilgisayar olan Apple I’in erken üretimlerinden biri, Jobs’un 1983’te IBM binası önünde orta parmağını göstererek verdiği ikonik poz esnasında giydiği bomber ceket, Macworld dergisinin ilk sayısının Jobs tarafından imzalanmış bir kopyası ve daha niceleri…

En gözde ürünler arasındaki, türünün iyi korunmuş örneklerinden Apple I, orijinal kullanım kılavuzu ve donanım paketi ile işlevselliğini koruyor. Şimdilik ürüne biçilen ortalama değer 450 bin dolar civarında.

 

YORUMLAR