Yeni bir madde keşfedildi!

Medyaloji.net » teknoloji » Yeni bir madde keşfedildi!
Yeni bir madde keşfedildi!

Bilim insanları , gerçekleştirdikleri bir çalışma sırasında belirli elementlerin karışımı ile bu güne kadar bulunmayan bir madde keşfetti.

Bu maddenin en göze çarpan özelliği ise çok yüksek dereceli ısılara bile dayanabilen madde olması.

Amerika’da Brown Üniversitesi’nden çıkan bu buluşun uzay araştırmaları konusunda insanoğlunu bir adım daha öteye taşıyacağı düşünülürken aynı zamanda Dünya’nın çekirdeğine doğru daha fazla ilerlenebilmesini sağlayacağı düşünülüyor.

Brown Üniversitesi’nden çıkan bu buluş konusunda duyulan heyecanın iki temel sebebi var. Birincisi keşfedilen maddenin bu güne kadar keşfedilmiş ısıya karşı en güçlü madde olması ikincisi ise doğada saf olarak bulunuyor olması. Brown Üniversitesi’ndeki bilim insanlarının sözkonusu buluş ile yaptığı açıklama ise şu şekilde: “Bulunan madde kesinlikle yeni nesil yüksek performanslı cihazlarda kullanılabilir. Yüksek hızlı uçaklar ve gaz tribünleri bunlara dahil. Fakat maddenin işe yarayıp yaramayacağını zaman gösterecek”

Hafniyum, Nitrojen ve Karbon’un doğru miktarda karıştırılması ile ortaya çıkan madde, yapılan testlerde 4127 derece gibi bir sıcaklığa dayanabiliyor. Bu çerçeveden bakıldığında Dünya’nın çekirdek ısısının 4027 derece olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu madde ile geliştirilecek yeni keşif araçları ile dünyanın merkezine inmek veya uzayda 4127 dereceye kadar olan bölgeleri ziyaret etmek mümkün olacak.

 

YORUMLAR