Sahibini takip eden akıllı bavul

Medyaloji.net » teknoloji » Sahibini takip eden akıllı bavul
Sahibini takip eden akıllı bavul

ABD merkezli Travelmate Robotics şirketinin ürettiği kendi kendine sahibini takip edebilen bavul satışa çıkıyor. Sahibinin komutlarına uyacak olan akıllı bavul, saatte 10,9 kilometre hızla hareket edebilecek.

Yolculuklara çıktığımızda yanımızda götürdüğümüz ve yer yer taşıma konusunda zorluk çektiğimiz bavullarımız artık akıllı hale geliyor. Geleceğin teknolojisini bizlere yansıtan ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco şehrinde üretimlerini gerçekleştiren Travelmate Robotics şirketi, seri üretimine geçtiği Travelmate adını verdikleri akıllı bavulla yolculukları daha kolay hale getirecek.

Yapay zekayla kendi kendine tamamen otonom bir şekilde hareket edebilen bavul, sahibini akıllı telefon vasıtasıyla takip edecek. Saatte 10,9 kilometre hıza ulaşabilen valiz, engelleri tanıyacak ve sahibinin dediklerini harfiyen uygulayacak.

iOS 8.0 ve Android 4.4 işletim sistemi ve üstü bütün cihazlara indirilecek olan bir uygulama vasıtasıyla kontrol edilebilecek olan bavul, GPS’e sahip olacak ve kullanıcısı onu anbean takip edebilecek. LED ışıkları sayesinde dikkatleri üzerinde toplayan bavul tam şarj edildiğinde 4 saatlik pil ömrüne sahip olacak.

USB girişi sayesinde akıllı telefon şarj etmeye de yarayan bavul, sahibi kendisinden 15 metre uzaklaşıldığında uyarı verecek.

Bu yılın haziran ayında altı farklı renk seçeneğiyle satışa çıkacak olan bavulun küçük boyu 399 dolardan, orta boyu 495 dolardan, büyük boyu da 595 dolardan satışa sunulacak.

YORUMLAR