Oyun dünyasına Gamecell ile hızlı girdi

Medyaloji.net » teknoloji » Oyun dünyasına Gamecell ile hızlı girdi
Oyun dünyasına Gamecell ile hızlı girdi

Turkcell oyunseverler için geliştirdiği platformu Gamecell'i tanıttı. Gamecell'den oyun indirenler adil kullanım kotasına takılmayacak.

Oyunlar taksitle satın alınabilecek ve bedeli de Turkcell faturasına yansıtılabilecek.

Turkcell Gamecell ile 2016 yılında 100 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması beklenen oyun pazarına giriş yaptı. Gamecell’in tanıtım toplantısında konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün, ilk aşamada platform üzerinden 2.000’den fazla oyunun satışa sunulduğunu söyleyerek “Dünyada her üç kişiden birinin, Türkiye’de ise 30 milyon kişinin oyun oynadığı bir dönemdeyiz. BigKazan ile hayata geçirdiğimiz Gamecell ile hedefimiz Türkiye’de 30 milyon oyuncuya ulaşmak” dedi.

KOTA SORUNU YOK

Gamecell oyun satışının yanı sıra, e-Spor turnuvaları için de bir buluşma noktası olacak. Oyunseverler Gamecell üzerinden takım kurabilecekleri gibi, turnuvalara da katılabilecek. Mağazalardan oyun satışının yakında tarihe karışacağını belirten Bütün sözlerine şöyle devam etti: “Online satın alınan oyunlar indirilirken, dosya boyutunun yüksek olması oyuncunun internetteki adil kullanım kotasını etkiliyor. Gamecell’de ise 20 TL ve üzeri oyun alan Superonline fiber kullanıcıları, istedikleri bir gün Turbo Butonu’nu kullanarak Adil Kullanım Kotası ve hız limitine takılmadan oyunlarını indirebilecekler.”

İLK HAFTA % 25 İNDİRİM

Türkiye’de oyunseverlerin yarısının satın aldıkları oyunun ücretini mobil ödeme ile yüzde 38’inin ise kredi kartı kullanarak ödediğini belirten Bütün, “Gamecell kullanıcıları satın aldıkları oyunun ücretini Turkcell veya Superonline faturalarına yansıtılarak taksitle de ödeyebilecekler. Yani Gamecell’den oyunu hem taksitle alabileceksiniz hem de oyunu indirirken internet kotanız eksilmeyecek” dedi. Bütün, oyunseverlere ayrıca Gamecell’in açılışına özel portalde bulunan tüm oyunların bir hafta boyunca yüzde 25 indirimli olacağını açıkladı.

Ödüllü turnuvalar gelecek

Oyunseverler Gamecell üzerinden takım kurabilecek ve e-spor turnuvalarına katılabilecek. Online olarak yapılacak turnuvaların finalleri geniş katılımlı etkinliklerle tamamlanacak. E-Spor organizasyonlarını 2015’te 188 milyon kişinin izlediğini belirten İsmail Bütün, “NBA’den bile daha fazla kişi seyrediyor. e-Spor turnuvalarını Türkiye’de de gerçekleştirmeyi çok istiyoruz. Takımlarımızın büyük ödüllü global turnuvalarda başarıya ulaşmaları için de her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Türkiye pazarı 2 milyar lira

Newzoo’nun Global Oyun Pazarı Raporu’na göre Türkiye’deki oyun pazarı da her geçen gün büyüyor. Bugün 30 milyondan fazla oyuncunun olduğu tahmin edilen Türkiye’de oyun pazarının büyüklüğü ise 2 milyar TL’yi aşmış durumda. Mobil oyun gelirleri ise 600 milyon TL civarında.

YORUMLAR