Microsoft, Linkedin'i bünyesine kattı

Medyaloji.net » teknoloji » Microsoft, Linkedin'i bünyesine kattı
Microsoft, Linkedin'i bünyesine kattı

Microsoft şirketi sosyal medyanın devlerinden olan Linkedin'i satın alarak bünyesine kattı.

 İş dünyasının sosyal medya devi olarak bilinen LinkedIn artık Microsoft’un… Microsoft şirketi dev pazarını daha da güçlendirme çalışmalarının son halkası olarak Linkedin’i bünyesine kattı. Microsoft’un LinkedIn’i satın alma işlemleri tamamlandı ve onaylandı. Dünya genelinde yarım milyar kişinin iletişim ağını oluşturan dev platform Linkedin Microsoft bünyesinde gücüne güç katmaya hazırlanıyor…

Microsoft’un Linkedin’i satın alma girişimi sonrasında oluşabilecek bazı engeller olduğu öne sürülmüştü. Satın alma işleminin bu nedenle aksamasının ardından AB komisyonu tarafından değerlendirilen satın alma işlemine onay çıktığı açıklandı. Ancak bu arada bir detayı hatırlatmakta fayda var; o da satın alma işleminin onaylanmasının yanında koşullu olarak onaylanması konusu.

Satın alma işlemine dair rakam akıllara zarar!

Microsof Linkedin için ne kadar ödedi sorusunun cevabı ise akıllara zarar!.. 26.2 Milyar dolarlık bir rakamdan bahsediliyor. Üstelik satın alma işleminin onayındaki şart ise diğer bilgisayar üreticilerinin de uygulamadan yararlanabilir olması şartının da koşulduğu bildiriliyor.

Satın alma işlemindeki şart ne anlama geliyor?

Bu Linkedin’in Microsoft’un tekelinde olan bir platform olmaması anlamına geliyor. AB Komisyonu, özgürlüğün elden bırakılmaması gerektiğini bildiriyor.

Yani Microsoft şirketi söz konusu bu şart ile birlikte satın alma işlemini gerçekleştirecek.

Haziran ayından beri süren satış süreci resmi olarak önümüzdeki günlerde tamamlanarak, resmi nitelik kazanacak.

LinkedIn’ı artık ne bekliyor?

LinkedIn’i artık yeni bir sürecin beklediğini belirtelim. Öncelikle Linkedin bu satış ile daha da güçlenecek diye bir beklenti var. Windows’un yeni güncellemelerinde Linkedln için farklı uygulamaların gelmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

YORUMLAR