Yılın 3'üncü çeyreğinde en hızlı büyüyen online işler

Medyaloji.net » anamenü » Yılın 3'üncü çeyreğinde en hızlı büyüyen online işler
Yılın 3'üncü çeyreğinde en hızlı büyüyen online işler

Freelancer.com sitesi, 4.3 milyonu aşkın kullanıcıdan veri toplayarak 230.614 iş ilanıyla yaptığı analizin sonuçlarını açıkladı.

Online ekonomide iş faaliyetleri ve trendleri kapsamında bu yılın 3’üncü çeyreğinin en hızlı 50 işi kimlere ait? İşletmelerin yazılım geliştirme, yazarlık, pazarlama, mühendislik ve bilim gibi farklı alanlarda uzman bağımsız profesyonelle global ölçekte bağlantısını kuran Freelancer.com sitesi, 4.3 milyonu aşkın kullanıcıdan veri toplayarak 230.614 iş ilanıyla yaptığı analizin sonuçlarını açıkladı.

En Hızlı 50’de yılın bu çeyreğinde en fazla büyüme gösteren iş kategorileri, bu yeni çağda ön planda olan şirketleri, ürünleri ya da teknolojileri yer alıyor.
2012’nin 3’üncü çeyreğinin en önemli trendleri şunlar oldu:

Apple iOS işleri durgunlaşırken, Android işleri yükselişe geçiyor: Geliştiriciler iOS6’in Eylül ayında piyasaya çıkmasını beklerken, iPhone işleri %8 düzeyinde alçakgönüllü bir büyüme göstermiştir. Bu arada, iOS6 Maps’in hedefi ıskalaması ve önemli yeni özelliklerin bulunmayışı nedeniyle, yorumcular iPhone 5’a karşı neredeyse kayıtsız kalmıştır. Rakamlar, işlerin son çeyrekte %30 düzeyindeki yakıcı patlamasıyla Apple için büyük bir başarısızlığa işaret etmektedir ve yönetimi üstlenmesinden bu yana ilk ürününün piyasaya çıkması bir “fiyasko” olarak nitelenen CEO Tim Cook’a şüphesiz birtakım sorular sorulacak. Cook, 4. çeyrekte yeniden dirilmek için, yakın zamanda piyasaya sürülen iPad mini gibi bir dizi yeni ürüne güveniyor.

Zayıf iOS6 lansmanının kurtardığı Android, Samsung Galaxy S III’nin çılgın başarısının ve Temmuz ayında Android 4.1 Jelly Bean’in piyasaya çıkışının tetiklemesiyle, 3. çeyrekte işlerde %16 düzeyinde büyük bir büyüme göstermiştir.

iOS6 fiyaskosu da Microsoft’un dirilişine zemin hazırladı ve CEO Steve Ballmer, dertli yazılım devinin şansını döndürmek için yakın zamanda piyasaya çıkarılan dokunuşun optimize edildiği Windows 8’e ve değişikliklerine güveniyor. Dördüncü çeyrek, Microsoft için hayati bir önem taşıyacak – bu önemli dönem baş döndürücü bir diriliş ile tarihin tozlu sayfalarında unutulup gitmek arasındaki farkı ortaya çıkarabilir.

İnteraktif web uçmaya devam ediyor: HTML işleri, bu çeyrekte işletmeler ve girişimciler sabit ve mobil müşterileri arasındaki boşluğu doldurmaya çalışırken %44 düzeyinde bir büyüme sergilemiş (3.083 iş); interaktif web uygulamalarının tercih edilen javascript kitaplığı olan jQuery %32 yükselmiştir (2.972 iş). PHP işleri, Zend’in kurucu ortağı Andi Gutmans Web’in lingua francası için artan mobil işlevsellik vaat ederken, bu çeyrekte 35.061 işle büyük bir atılım yapmıştır. CSS ve MySQL de benzer şekilde, sırasıyla %19 (7.099 iş) ve %18 (11.007 iş) düzeyinde güçlü bir büyüme sergilemiştir.

Piyasa değişiklikler ve bir görünüm değişimini duyururken, eBay işleri geri dönüyor: Tatil sezonuna girerken ve eBay’in yeni bir site tasarımının önizlemesini ve bir dizi değişikliği duyurmasının ardından, tüketici güveninin artmasıyla, eBay işlerine yönelik talep %41 düzeyinde artış kaydetmiştir. Tasarım değişikliklerinin amacı, e-ticaret sitesini sosyal ve mobil çağa taşımaktır.

Pazarlamacılar IPO’nun başarısızlığının ardından geri dönerken, Facebook işleri güven tazeliyor: Şirketin hisse fiyatı inişe geçerken, 2. çeyrekteki %14 düzeyinde berbat bir düşüşün ardından, bu çeyrekte %11 düzeyinde büyümeyle (7.193 iş), Facebook bir canlanma yaşamıştır. Hisse fiyatının istikrarı ile CEO Mark Zuckenberg’in mobile daha çok odaklanılacağını belirtmesi, Facebook’un son çeyrekteki boş çabaları sırasında %1 düzeyinde duraklayan büyümede %15 düzeyinde bir artışla (6.138 iş) Sosyal Ağın rahat bir nefes almasına olanak tanımıştır. Facebook mobil platformunu para kaynağı haline getirmeye çalışırken, bu çeyrekte de izlenecek.

Kağıtsız ofise geçiş büyük bir çıkış yapıyor: El yazılarını bilgisayar ortamına geçirme ve kağıt üzerindeki belgeleri elektroniğe dönüştürme işleri bu çeyrekte büyük bir yükseliş göstermiştir (%145, 6.932 iş).

İnternette Pazarlama Google paniğinin sonucu olarak yeniden yükselişe geçiyor: Google’dan Panda ve Penguin güncellemelerinin heyecanı, online pazarlama endüstrisini 2. çeyrekte karmaşaya sürüklemiş ve arama motoru optimizasyonuyla ilgili geniş bir dizi kategoride ani düşüşlerle sonuçlanmıştır.

Bir belirsizlik döneminin ardından, endüstri, İnternette Pazarlamada (%12 yükseliş, 15475 iş), SEO’da (%12 yükseliş, 10509 iş) ve Link İnşasında (%8 yükseliş 7068 iş) ılımlı bir büyüme sergileyerek, kendini toparlamıştır.

İnternette pazarlama uzmanları Google’ın son maçının sonucunu öğrenirken, içerikte ve kullanıcı deneyiminde de yeni bir odak noktası oluşmuştur. WordPress (%27 yükselişle 7703 iş), Redaksiyon (%26 yükselişle 1730 iş), Kullanıcı Arayüzü / IA (%23 yükselişle 2156 iş), Grafik Tasarım (%21 yükselişle 27221 iş) ve Logo Tasarımı (%21 yükselişle 6940 iş) ile ilgili işlerdeki ani bir yükseliş bu yeni odağı yansıtmıştır. Google webspam yöneticisi Matt Cutts’ın sözleriyle, “İçerik Kraldır!”

Freelancer 2012’nin 3'üncü çeyreği için En Hızlı 50 Listesi:


YORUMLAR