Yahoo gözünü iOS'a dikti

Medyaloji.net » pr » Yahoo gözünü iOS'a dikti
Yahoo gözünü iOS'a dikti

Yahoo'nun başarılı ve güzel CEO'su Marissa Mayer'in hedefinde Apple'ın iOS platformu var. Son haberlere göre Yahoo, iOS'un varsayılan arama motoru olmak istiyor.

İnternet devi Yahoo, popüler CEO'su Marissa Mayer ile birlikte eski günlerine dönmeye çalışıyor. Özellikle son birkaç yıldır toparlanan ve başarılı bir çıkış yakalayan arama moturunun yeni hedefinde Apple'ın iOS platformu var. Macrumors sitesinde yer alan habere göre Yahoo, iOS'un varsayılan tarayıcısı olmak istiyor.

Yeni mobil arama motoru
Recode sitesinin verdiği bilgilere dayandırılan haberde, Yahoo'nun iki dahili proje üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu projelerden birinin yeni mobil arama motoru olduğu belirtilirken, diğer çalışmanın ise iOS'un varsayılan arama motoru olabilmek için Apple'ı ikna etmek üzerine olduğu ifade ediliyor.

Mayer tanıtıma hazırlanıyor
Şirket CEO'su Marissa Mayer'in yeni mobil arama motorunu Apple yöneticilerine tanıtan ayrıntılı bir sunum hazırladığı da gelen bilgiler arasında. Hali hazırda, iOS'da varsayılan arama motoru olarak Google kullanılıyor. Buna rağmen, kullanıcılar isterlerse Yahoo ya da Bing'i varsayılan olarak belirleyebiliyor.

Ortaklığı genişletme iddiaları
Yahoo ile Apple'ın ortak çalışmalarını artıracağına yönelik iddialar aslında yeni değil. Bir yıl önce yayımladığımız buradaki haberimizde iki şirketin iOS platformundaki partnerliğini Hava Durumu ve Borsa uygulamasının ötesine taşımak için görüştüğü iddiarı yer alıyordu.

YORUMLAR