Muhteşem Yüzyıl'a tedbir kararı istendi

Medyaloji.net » pr » Muhteşem Yüzyıl'a tedbir kararı istendi
Muhteşem Yüzyıl'a tedbir kararı istendi

Yasakçı zihniyet bir kez daha kendini gösterdi ve RTÜK'ten Muhteşem Yüzyıl dizisinin yayından kaldırılmasını istedi...

Eğitim-Bir-Sen, RTÜK'e yazılı müracaatta bulunarak, Kanuni Sultan Süleyman'ı kadın ve içki düşkünü biri gibi gösteren "Muhteşem Yüzyıl" adlı dizi hakkında gereken tedbir ve kararların alınmasını istedi. 

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, dizide, yüzyıllar boyunca üç kıtaya hükmetmiş Osmanlı Devleti'nin en saygın padişahlarından olan Kanuni Sultan Süleyman'ın kadın ve içki düşkünü biri gibi gösterilmesinin, başta üyeleri olmak üzere halkın büyük bir çoğunluğu tarafından nefretle karşılandığını söyledi.

"Sendikacılığı değerler merkezli düşünen ve yürüten Eğitim-Bir-Sen, mazimizi de en önemli değerimiz saymakta ve sahiplenilmesinin gereğine inanmaktadır." diyen Etyemez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletimiz, sinema/film sektöründen, tarihimizin güzelliklerini öne çıkaran filmler/diziler yapmasını beklerken, maddi kazanç sağlamak amacıyla çekimi yapılmış olan bu dizide, reyting uğruna yalan-yanlış ve iftira boyutunda yaklaşımlarla kocaman ve şanlı bir tarih kirletilmeye çalışılmıştır. Bilinen devlet organizasyonları arasında vizyoner açıdan ve misyon sorumluluğu bakımından daha geniş bir yapı ve mana ifade eden Osmanlı Devleti'nin ve özellikle en güzide padişahının sözde harem vurgusuyla gösterilmesi asla doğru bir yaklaşım değildir." 

Eğitim-Bir-Sen olarak, son dönemlerde her türlü maddi ve moral krizi başarıyla atlatan, dolayısıyla dünya ülkeleri arasında olması gereken saygın yerini alma hamlelerini başarmakta olan Türkiye'nin ve insanımızın bu tür girişimlerle moral değerlerinin yıpratılmasını manidar bulduklarını kaydeden Etyemez, şöyle konuştu: "Ayrıca bu yaklaşımı sakat bir anlayışın art niyetli dışavurumu olarak değerlendiriyoruz. Yapılan, reyting ve ideolojik kaygılar uğruna tarihimize büyük bir saygısızlıktır. Bu ve benzeri dizilerle zihinlerindeki çarpıklıkları milletimize aşılamaya çalışanlar hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak ve bu millet, kendisini yeniden şekillendirme çabasında olanlara rağbet etmeyecektir. Eğitim hizmet kolunun en büyük ve en etkili sendikası olarak camiamızın ve milletimizin hissiyatına tercüman olma adına bahse konu dizinin fragmanları da dahil olmak üzere yayınlatılmaması/yayından kaldırılması için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı'na bir yazı göndererek, gereken tedbir ve kararların alınmasını istedik."

CİHAN
 
YORUMLAR