Medyaloji: 2009’a damgasını vuran medya transferleri

Medyaloji.net » pr » Medyaloji: 2009’a damgasını vuran medya transferleri
Medyaloji: 2009’a damgasını vuran medya transferleri

Medyaloji, MTM işbirliğiyle 2009 yılının medya dünyasını mercek altına aldı: Geçtiğimiz yıl, medya dünyasında en çok dikkat çeken transferler hangileriydi? Hangi görev değişiklikleri sektörde heyecan yarattı? İşte hareketli bir yıldan geriye kalanlar...

Medyaloji, MTM işbirliğiyle 2009 yılının medya dünyasını mercek altına aldı: Geçtiğimiz yıl, medya dünyasında en çok dikkat çeken transferler hangileriydi? Hangi görev değişiklikleri sektörde heyecan yarattı? İşte hareketli bir yıldan geriye kalan izlenimler…
 
2009 yılında, medya dünyasında en çok dikkat çeken ve yankı bulan transferler ve görev değişiklikleri;
*       Begümhan Doğan Faralyalı, “Star TV İcra Kurulu Başkanı ve Star TV'den Sorumlu Doğan TV Holding Başkan Yardımcısı” olarak göreve başladı.
*       Kanal D’nin yeni CEO’su, genel yayın yönetmenliği görevini yürüten İrfan Şahin oldu.
*       Star gazetesinin İcra Kurulu Üyesi ve Operasyon Grup Başkanı Abdulhalik Çimen yayın ile yollarını ayırdı.
*       Yeni Şafak gazetesi Genel Koordinatörü Nurullah Öztürk, Star gazetesinde operasyon grup başkanı olarak göreve başladı.
*       Ergun Babahan Sabah gazetesinden ayrılıp, Star gazetesinde köşe yazarı olarak göreve başladı. Sabah gazetesinin genel yayın yönetmenliğine Erdal Şafak getirildi.
*       Oğuz Koloğlu, Cine5'te genel yayın yönetmeni olarak göreve başladı.
*       Skytürk genel yayın yönetmeni Serdar Akinan görevinde ayrıldı. Kanalın yeni genel yayın yönetmeni Barış Tünay oldu.
*       TV8 genel yayın yönetmeni Ali Tevfik Berber kanalla yollarını ayırdı.
*       Samanyolu Haber TV genel yayın yönetmeni Ahmet Böken TRT ile anlaştı. Böken TRT’de, haber dairesi başkan yardımcısı olarak göreve başladı.
*       Radyo Mega’nın genel yayın yönetmeni Michael Kuyucu radyo ile yollarını ayırarak, Radyo Klas’a geçti. Kuyucu’dan sonra Radyo Mega’nın genel yayın yönetmenliğine önce Serkan Ünaldaha sonra da Hilal Özgani getirildi.
*       NTV genel yayın yönetmenliğine kanalın program koordinatörü Ömer Özgüner getirildi.
*       Habertürk TV genel yayın yönetmeni yardımcısı Murat İde’nin kanalla yolları ayrıldı. İde, ART’de haber koordinatörü olarak göreve başladı.
*       Habertürk TV genel yayın yönetmeni Erdoğan Aktaş, ATV’ye geçti. Habertürk TV’nin yeni genel yayın yönetmeni ise Yiğit Bulut oldu.
*       Başbakanlık eski Başdanışmanı ve basın sözcüsü Akif Beki, Radikal gazetesinde köşe yazısı yazmaya başladı. Beki, daha sonra Kanal 24’ün genel yayın yönetmenliğini de üstlendi. 
*       Milliyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğine Tayfun Devecioğlu getirildi.
*       Vatan gazetesinin yeni genel yayın yönetmeni İsmail Yuvacan oldu.
*       Takvim gazetesi genel yayın yönetmeni Fikret Ertuğrul görevinden ayrıldı. Ertuğrul’un yerine Ergün Diler getirildi.
*       ATV’nin genel yayın yönetmeni Fatih Edipoğlu‘nun yayınla yolları ayrıldı.
*       Habertürk TV ekonomi müdürü ve spiker Melda Yücel, CNBC-e’ye transfer oldu.
*       Habertürk gazetesi Ekonomi Müdürü Cüneyt Toros’un yayınla yolları ayrıldı. Toros’un yerine Yavuz Barlas göreve başladı.
*       Milliyet gazetesinin yeni ekonomi müdürü Murat Sabuncu oldu.
*       ATV’de editör olarak görev alan Oğuz Usluer, Habertürk TV’nin haber müdürü olarak göreve başladı.
*       Hürriyet gazetesi haber merkezinde editör olarak görev yapan Burak Artuner Sabah gazetesinde haber müdürü olarak göreve başladı.
*       Fox TV haber müdürü Eyüp Karasakal’ın kanalla yolları ayrıldı. Kanalın yeni haber müdürü Enis Ersoy oldu.
*       2009 yılında yayın hayatına başlayan Habertürk gazetesi haber koordinatörü Özay Şendir gazeteyle yollarını ayırıp Kanal D’nin haber müdürü olarak göreve başladı.
*       2009 yılındaHürriyet gazetesinin haber koordinatörü olarak göreve başlayan Eyüp Can Sağlık vekurumsal iletişim koordinatörlüğüne getirilen Temuçin Tüzecan, aynı yıl içerisindegörevlerinden ayrıldı.
*       Hakan Aygün, Flash TV haber koordinatörü ve ana haber spikeri olarak göreve başladı.
*       Cnntürk ve Milliyet’in Washington Temsilcisi Ahu Özyurt, haber müdür yardımcısı olarak Habertürk TV’ye transfer oldu.
*       Sabah gazetesi köşe yazarı Soli Özel, Habertürk gazetesine transfer oldu. Özel, Habertürk’te dış haberler müdürü olarak görevlendirildi.
*       Zaman gazetesi köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca Habertürk gazetesine transfer oldu.
*       Star gazetesi köşe yazarı Yaşar Nuri Öztürk, Habertürk gazetesiyle anlaştı.
*       Zaman gazetesi köşe yazarı Elif Şafak, Habertürk gazetesi ile anlaştı.
*       Sabah gazetesi köşe yazarı Umur Talu, Habertürk gazetesine transfer oldu.
*       Emin Çölaşan, Sözcü gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı.
*       Tebernüş Kireçci, Milliyet gazetesine transfer oldu.


 
YORUMLAR