Hayat Kimya, yeni bir sektöre daha girdi

Medyaloji.net » pr » Hayat Kimya, yeni bir sektöre daha girdi
Hayat Kimya, yeni bir sektöre daha girdi

Hızlı tüketim sektöründe, ev bakım, hijyen ve temizlik kağıtları kategorilerinde faaliyet gösteren Hayat Kimya, yepyeni bir kategoriye giriş yaptı.

Hayat Kimya, JOLY ve sadece medikal satış kanalına yönelik piyasaya sunduğu Evony markalarıyla yetişkin bezi kategorisinde tüketiciyle buluşmayı ve pazar liderliğini hedefliyor.

Yetişkin bezi pazarında gelecek dönem hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısına Hayat Kimya Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Prof. Dr. Orhan İdil, Hayat Kimya Hijyen Kategorisi Global Pazarlama Müdürü Melek Soklangıç Dinçer ve Hayat Kimya Medikal Pazarlama Müdürü Nilay Özyurt katıldı.

Hayat Kimya Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Prof. Dr. Orhan İdil, yetişkin bezi üretim hatlarını en son teknolojiyle geliştirdiklerini belirtti. İdil “Belbantlı yetişkin bezinde yıllık 200 milyon adet, yatak koruyucu örtüde ise yıllık 130 milyon adet üretim kapasitesine sahibiz. Bu hatlarda Türkiye’nin en emici, ilk ve tek esnek belbantlı yetişkin bezi üretimini gerçekleştiriyoruz. İzmit hijyen fabrikamızda gerçekleştirdiğimiz bu yatırım ile bu alanda tüketicimizin beklentilerini karşılamayı ve pazar liderliğini hedefliyoruz” dedi.

JOLY ve Evony markalarının girişiyle beraber 34 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Hayat Kimya Hijyen Kategorisi Global Pazarlama Müdürü Melek Soklangıç Dinçer ise "JOLY yetişkin beziyle 2014 sonuna kadar 50 ülkeye ulaşmayı ve global bir marka olmayı hedefliyoruz. Özellikle yaşlı nüfusun yoğun olduğu Kuzey ve Doğu Avrupa ülkeleri en önemli pazar hedeflerimiz arasında bulunuyor. Girdiğimiz kategori tüketicimizle beraber hareket etmeyi, onların beklentilerini en iyi şekilde anlamayı gerektiren bir kategori" diye konuştu. Kurum olarak toplumu bilinçlendirmeyi, farkındalık yaratmayı kendilerine misyon edindiklerini anlatan Dinçer, "Bu noktadan hareketle bu zamana kadar eczane ve doktorlara 1,5 milyon adete yakın numune dağıtımı yaptık. Hem medikal satış noktalarında hem de marketlerde giderek güçleniyoruz. Bu yılki pazar payı hedefimiz % 15 ve kısa vadede % 35 seviyesine çıkarak pazar lideri olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR