Candy Crush eskisi gibi değil

Medyaloji.net » teknoloji » Candy Crush eskisi gibi değil
Candy Crush eskisi gibi değil

Milyonları kasıp kavuran Candy Crush SAGA oyununda gerile dönemi başladı.

Facebook üzerinden oynan Farmville oyununun patlama yapması diğer oyun geliştiricilerinin de bu alana yönelmesine neden olmuştu. Piyasanın kaymağını alan Zynga'dan sonra King firması da şeker eşleştirme oyunu Candy Crush SAGA ile Facebook oyun dünyasına giriş yapmıştı. Kısa sürede milyonları kasıp kavurmayı başaran Candy Crush'ın iOS ve Android platformlarında uygulaması yayımlanarak oyunun popülaritesi arttırılmıştı.

Mobil uygulama mağazalarının geliştiricisine en çok ciro yaptıran uygulamaların aylarca zirvesinde olan Candy Crush'ın firma tarafından açıklanan son rakamlara göre eski popülaritesini yitirmek üzere olduğu ortaya çıktı. King, sürekli güncellenerek oyuna 560'dan fazla bölüm ekleyip oyuncuların oyundan kopmamasını sağlamaya çalışsa da pek başarılı olamamış.

Kim Kardashian liderliğini aldı
Uygulama içi satın alma seçeneklerini kullanan oyuncuların sayısı geçtiğimiz yıla göre %12 düşüş göstererek 11.9 milyondan 10.4 milyona geriledi. Bu rakamın açıklanmasından sonra doğal olarak oyunun geliştiricisi King'in hisse senetlerinde düşüş yaşandı. Candy Crush'ı koltuğundan eden oyun ise Kim Kardashian'ın mobil oyunu Kim Kardashian: Hollywood oldu.

Başta Farmville olmak üzere tüm Facebook oyunlarında yaşanan yükselişin çok uzun sürmediğine önümüzdeki aylarda yine tanıklık edeceğiz gibi görünüyor. Umarız King firması bu düşüşe göz yummaz ve Candy Crush için büyük çaplı güncellemeler ile karşımıza çıkmaya devam eder.

YORUMLAR