Zuckerberg Facebook'a Hitlerden reklamı alır mıydı?

Medyaloji.net » facebook » Zuckerberg Facebook'a Hitlerden reklamı alır mıydı?
Zuckerberg Facebook'a Hitlerden reklamı alır mıydı?

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg yıllardır, reklam sistemindeki açıklar ve aç gözlülük nedeniyle ABD seçimlerini Rusya'nın etkilemesine izin vermekle suçlanıyordu. 

 

Hitler Facebook sayesinde yıldızlaşır mıydı?
Yeni ABD seçimi yaklaşırken yeniden alevlenen bu tartışmalara şimdi ünlü İngiliz komedyen Sacha Baron Cohen de katıldı. Aslında bir Yahudi olan Mark Zuckerberg’ün, İkinci Dünya Savaşı döneminde yaşasaydı, reklam gelirlerini artırmak içi Hitler’den reklam alacağını dile getirdi.

Pek çok ünlü sosyal medya servisi ABD seçimleri için politik reklamları kabul etmeyeceğini açıklarken, Zuckerberg politik reklamarı engellemeyeceğini ve “doğruluk kontrolü” de yapmayacağını, bu görevin kendisine ait olmadığını açıkladı. Bu nedenle de yeniden tepkileri üzerine çekti.

2016 ABD seçimleri sırasında, adaylar hakkında yapılan her türlü iftira ve yalan haberi içeren reklamları hiç çekinmeden yayınlayan Facebook nedeniyle seçimlerde Trump’ın öne geçtiği, bu iftira haberlerini ise Rusya’nın oluşturup Facebook’a para vererek yaydığı ortaya çıkmıştı.

YORUMLAR