Facebook, yüz tanıma sistemini kapatma kararı aldı!

Medyaloji.net » facebook » Facebook, yüz tanıma sistemini kapatma kararı aldı!
Facebook, yüz tanıma sistemini kapatma kararı aldı!

Facebook kullanıcılarının endişeyle yaklaştıkları yüz tanıma sistemi, artık tarihe karışıyor. Şirket, söz konusu sistemi önümüzdeki haftalarda kaldırarak tüm verileri silmeye karar verdi.

Sosyal medya platformu Facebook, daha önceden sistem içerisine dahil ettiği yüz tanıma sistemini önümüzdeki haftalarda kaldırmayı düşünüyor. Sistemin kaldırılmasıyla birlikte ise bir milyardan fazla kullanıcının yüz tarama verileri sistem içimden silinecek.

Alınan karar gereği adını Meta olarak değiştiren ve Meta'dan sorumlu başkan yardımcısı Jerome Pesenti, paylaştığı bir blog yazısında, Facebook uygulaması içinde yer alan yüz tanıma sistemini kapatacaklarını duyurdu. Kullanıcıların endişeyle yaklaştıkları bu sistemin ayarını seçen kişilerin bundan sonra fotoğraf ve videolar için otomatik olarak tanımlanamayacağını söyleyen Pesenti, önümüzdeki haftalardan itibaren bir milyardan fazla kullanıcının yüz tanımasıyla ilgili elde edilen tüm verilerinin silineceğini kaydetti.

Düzenleyicilerdeki net kuralların henüz tam olarak sağlanamamasından dolayı artış gösteren toplumsal endişelere karşı yüz tanımaların daha çok olumlu kullanım durumlarının tartılması gerektiğine dikkat çeken Pesenti, yüz tanıma teknolojisini n şuan da bile aslında güçlü bir araç olarak gördüklerini vurguladı. Pesenti, bu tarz teknolojiler üzerinde çalışmaya devam edeceklerini de belirterek yüz tanıma teknolojisinin toplum içindeki şuan bulunmuş olduğu yeri hakkında pek çok endişe olduğunu belirtti. Pesenti, konuşmasının devamında düzenleyicilerin halen kullanımının sağlama sürecinde olduğunu ve ortaya çıkan belirsizliklerden dolayı da yüz tanıma kullanımının bir süre sınırlandırılmasının daha uygun olacağını düşündüklerini söyledi.

 

YORUMLAR