YouTube'da sesli reklamlar dönemi başlıyor

Medyaloji.net » youtube » YouTube'da sesli reklamlar dönemi başlıyor
YouTube'da sesli reklamlar dönemi başlıyor

YouTube'un 15 saniyelik sesli reklamları henüz beta aşamasında.

Reklamverenlerin müzikseverlere daha etkili ulaşabilmelerini sağlama niyetindeki YouTube, platformda sesli (audio) reklamlar döneminin başlayacağını duyurdu.

Büyük çaplı müzik organizasyonlarının iptal edildiği ve kitleleri müzikle buluşturan mekânların faaliyetlerini geçici olarak durdurmak ya da kısıtlamak zorunda kaldığı pandemi döneminde müzikseverlerin platforma olan ilgilerinin yükseldiğini belirten YouTube’un henüz beta aşamasındaki 15 saniyelik sesli reklamlarına durağan görsel ya da basit animasyonlar eşlik edecek.

YouTube’un sesli reklamlarla birlikte sunduğu bir diğer yenilik ise ülkelere özel içeriklerin de kullanılacağı dinamik kanal listeleri. Latin, K-pop gibi türler arasında popüler müzik odaklı kanallar, fitness ve rahatlama gibi ilgi alanı odaklı müzikler ve Top 100 gibileri dinamik kanal listeleri arasında sunulacak ve bu listeler mevsimsel etkinlikler, seyahat, eğlence gibi başlıkları da kapsayacak. Türkiye’de henüz kullanıma sunulmayan dinamik kanal listelerinden, aralarında ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Fransa’nın da bulunduğu belirli ülkelerdeki reklamverenler yararlanabiliyor.

YORUMLAR