YouTube HD ibaresini kaldırdı!

Medyaloji.net » youtube » YouTube HD ibaresini kaldırdı!
YouTube HD ibaresini kaldırdı!

YouTube, yeni bir karara imza atarak 720p'yi artık ‘HD' olarak kabul etmiyor.

Tüm dünyayı etkisi altında alan salgından dolayı, neredeyse herkesin en çok vakit geçirdiği mecralardan biri olan YouTube artan yoğunluktan otomatik kalite ayarını 480p’ye çekmişti. Artan talebe çözüm olarak getirilen bu yöntem, kullanıcıların kalite ayarını videolarda manuel olarak ayarlamaya itiyordu.

Youtube şimdi ise 4K, 2K ve 1080p seçeneklerinin yanında bulunan ‘HD’ simgesini kaldırmaya başladı. Sessiz sedasız yapılan bu değişiklik hakkında herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Ancak her geçen gün teknolojinin gelişmesiyle beraber, ekran boyut ve çözünürlüklerin artmasından dolayı standartlar yükseliyor. Durum böyleyken, bir zamanlar gözümüze çok kaliteli görünün videolar, zamanlar ilk günkü etkisini göstermemeye başlıyor.

Televizyonlarda da bir dönem 720p çözünürlük için HD Ready ibaresi yer alıyordu. Özellikle televizyonların satın alım aşamasında ve firmaların kafa karıştıran pazarlama yöntemlerinden dolayı bir çok insan HD ibaresinden dolayı, yanlış yönde karar veriyorlardı. Bu da aslında bizlere 4k televizyon ve monitörlerin üretim maliyetlerinin düşmesi, piyasada yaygınlaşmasından dolayı standartların değiştiğinin en büyük kanıtı.

YORUMLAR