WhatsApp'a yeni özellik geldi!

Medyaloji.net » teknoloji » WhatsApp'a yeni özellik geldi!
WhatsApp'a yeni özellik geldi!

WhatsApp çok daha işlevsel hale gelirken, heyecanla beklenen iki yenilik daha var: telefondan bağımsız çalışma ve birden fazla cihaz desteği. WhatsApp nihayet yeni özelliklerin test aşamasında olduğunu duyurdu.

Halihazırda telefon kapalıyken veya çevrimdışı olarak WhatsApp’tan gelen mesajları görmek veya mesaj göndermek mümkün değil. Buna ek olarak bir cihazla WhatsApp Web‘e giriş yapıldığında, başka cihaza geçmek için çıkış yapmak gerekiyor. Bu noktalarda kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmak isteyen WhatsApp, bu sorunları tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalara başladı.

Yeni özellik test aşamasında

WABetaInfo şu anda test aşamasında olan 2.21.150.11 sürümü ile çoklu cihaz uyumluluğunun kullanıma sunulduğunu duyurdu. WhatsApp’ın iOS Beta sürecine katılanların test edebildiği bu yenilik sayesinde WhatsApp dört farklı cihazda ve bir cep telefonunda aynı anda kullanılabiliyor.

Üstelik telefonunuz açık olmasa veya internete bağlı olmasa bile mesajlaşmaya devam edebiliyorsunuz. Bu yenilik ile birlikte WhatsApp’ın üç yıldır konuşulan ancak herhangi bir gelişme yaşanmayan iPad sürümünün de kısa zamanda kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Bu özellik şu anda beta sürecinde olduğu için kullanıcılara sunulması zaman alacak. Ayrıca betaya katılarak bu özelliği test etmeye başladığınızda şu sorunları yaşayabileceğiniz konusunda bir uyarı yapıldı; “Canlı konumlar ve sabitlenmiş sohbetler düzgün çalışmayabilir. Web/Masaüstü uygulamalarından telefonlarında eski bir WhatsApp sürümü olan kişilerle sohbet edemez ve onları arayamazsınız.”

YORUMLAR