Waymo Detroit’te otonom filo kuracak

Medyaloji.net » iş dünyası » Waymo Detroit’te otonom filo kuracak
Waymo Detroit’te otonom filo kuracak

Google’ın otonom sürüş teknolojileri geliştiren şirketi Waymo, Detroit’te, otonom araçlardan oluşacak bir filo kurmaya karar verdi.

 Google’ın otonom sürüş teknolojileri geliştiren şirketi Waymo, ABD’nin otomobil şehri veya Motor Şehri olarak bilinen, büyük otomobil üreticilerinin fabrikalarının yer aldığı Detroit’te, otonom araçlardan oluşacak bir filo kurmaya karar verdi.

Otonom sürüş yasası geliyor mu?
Waymo’nun CEO’u John Krafcik yaptığı açıklamada, şehirde bulunan eski bir fabrikayı satın aldıklarını ve bu fabrikada, Waymo filolarını üreteceklerini duyururken, benzer bir açıklamanın kısa süre önce Tesla’nın CEO’su Elon Musk tarafından yapıldığı ve Tesla’nın 2020 içinde 1 milyon adet robot taksi üreteceğini duyurduğu dikkat çekmedi. Peki ABD’li otonom sürüş şirketleri, neden birden bire yoğun bir üretim yarışına girdiler.

ABD’de henüz otonom/robot araçların, direksiyonda sürücü olmadan yollara çıkması yasak ancak hükumet ile yakın temas içinde çalışan Tesla veya Google gibi şirketlere, otonom araç yasasının yakında yürürlüğe gireceği bilgisinin gittiği ve ABD’li şirketlere yasaya hazırlanmaları için zaman verildiği düşünülüyor. Aksi halde, piyasada oluşacak robot/otonom taksi ihtiyacına, aniden yüksek miktarlarda üretim yapacak Çinli üreticilerin cevap vermesinden de endişe duyuluyor.

YORUMLAR