Vodafone Türkiye'den 15 yılda 25 milyar TL yatırım

Medyaloji.net » ödül/başarı » Vodafone Türkiye'den 15 yılda 25 milyar TL yatırım
Vodafone Türkiye'den 15 yılda 25 milyar TL yatırım

Pandemide bireylerden kurumlara toplumun her kesimini bağlantıda tutmaya odaklanan Vodafone Türkiye, 2020 yılını 2 milyar TL'ye yakın yatırım ve 13,6 milyar TL servis geliri ile kapattı.

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Bir yeni nesil telekom şirketi olarak, sadece iletişim hizmetleri sunmanın ötesine geçiyor ve finanstan sigortaya, farklı iş alanlarında da varlık gösteriyoruz. Hedefimiz, 2025 yılına kadar Türkiye’nin en hızlı büyüyen dijital servisler şirketi olmak” dedi.

26 Şubat 2021 – Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, ülke ekonomisine katkısını artırarak sürdürüyor. Pandemi döneminde de dijitalleşme yatırımlarına aralıksız devam eden şirket, 2020 yılını 2 milyar TL’ye yakın yatırımla kapattı. Böylece, Vodafone’un 2006 yılından bu yana Türkiye’ye yaptığı toplam yatırım 25 milyar TL’yi aştı.

Ekim-Aralık 2020 döneminde elde ettiği 3,6 milyar TL’lik servis geliriyle Vodafone Grubu içinde en çok büyüyen operatör olan Vodafone Türkiye’nin 2020 yılı toplam servis geliri 13,6 milyar TL’ye ulaştı. Aralık 2020 sonu itibarıyla faturalı abone sayısını 1,1 milyon artışla 15,2 milyona çıkaran Vodafone, 23,4 milyonu mobil, 1,2 milyonu sabit genişbant olmak üzere toplam 24,6 milyon müşteriye hizmet veriyor.

Vodafone Türkiye’nin 2020 performansı ve 2021 hedefleri, Şubat başında CEO’luk bayrağını devralan Engin Aksoy’un evsahipliğinde düzenlenen toplantıda paylaşıldı. 2020’nin sadece Türkiye değil tüm dünya için zor bir yıl olduğunu belirten Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, pandeminin yaşamımız üzerindeki etkilerini azaltmak ve iletişimin sürekliliğini sağlamak için tüm kaynaklarımızı seferber ettik. İyi bir sınav verdik ve bu olağanüstü dönemde bireylerden kurumlara toplumun her kesimini bağlantıda tutmanın mutluluğunu yaşadık. 2020’de operasyonel ve finansal açıdan da iyi bir sınav verdik. Servis gelirlerimiz 13,6 milyar TL’ye ulaşırken, dijital kanallarımızı kullanan aylık aktif müşteri sayımız %22 artarak 16,3 milyonun üzerine çıktı. 2020’de zorlu koşullara rağmen yatırımlarımızı da aralıksız sürdürdük ve toplamda 2 milyar TL’ye yakın yatırım yaptık. Böylece, Türkiye pazarına son 15 yılda yaptığımız toplam yatırım 25 milyar TL’yi aştı. Hem dijitalleşme yönünde attığımız adımlar, hem de finansal performansımız, Grubumuzda takdir görüyor ve örnek gösteriliyor. Üçüncü çeyrek verilerine göre, Vodafone Grubu içinde servis gelirleri bakımından en çok büyüyen operatör olduk.”

Bir yeni nesil telekom şirketi olarak sadece iletişim hizmetleri sunmanın ötesine geçtiklerini ifade eden Aksoy, şöyle devam etti:

“Dijitalleşmenin gücünü kullanarak, dijital pazaryeri, finans ve sigorta hizmetleri sağlayıcısı olma yönünde adımlar atıyoruz. Bu doğrultuda bugüne kadar önemli mesafe katettik. Dijitalleşme performansımızı artırmak ve yeni iş alanlarımızın büyümesini desteklemek amacıyla holding yapısına geçtik. Vodafone Holding A.Ş., 4 ana dikey altında 10 şirketten oluşuyor. ‘Telekom’ dikeyimizin altında Vodafone Telekom ve Vodafone Net var. Bu iki amiral gemimizin yanına bu yıl Vodafone Kule Hizmetleri’ni ekledik. ‘Servisler’ dikeyinin altında Vodafone Dağıtım, Vodafone Bilgi ve Vodafone Teknoloji şirketlerimiz var. ‘Finansman ve Sigorta’ dikeyinin altında Vodafone E-Para ve Vodafone Sigorta şirketlerimiz var. ‘TV ve Medya’ dikeyinin altında ise Vodafone TV ve Vodafone Medya şirketlerimiz var. Hedefimiz, dijital servisler odağımızı devam ettirerek bu şirketlerimizi daha da büyütmek.

 

 

YORUMLAR