Videolara altyazı eklemelerini istiyor

Medyaloji.net » youtube » Videolara altyazı eklemelerini istiyor
Videolara altyazı eklemelerini istiyor

YouTube dünya genelinde izlenme ve etkileşim oranını artırmak istiyor. Bu doğrultuda birden fazla dil konuşan kullanıcıların varolan videolara altyazı eklemesi için teşvik ediyor.

Bildiğiniz gibi YouTube uzunca bir süredir videolarında altyazı seçeneğine yer veriyor. Bu altyazılar videoda yer alan konuşmalar üzerinden otomatik olarak çevriliyor. Dolayısıyla arzu edildiği kadar başarılı sonuçlar vermiyor. Özellikle devreye İngilizce‘nin farklı aksanları girdiğinde sonuç orijinal içerikten çok alakasız olabiliyor. Bu da altyazı özelliğinin pek de işe yaramamasıyla sonuçlanıyor.

YouTube‘a yapılan yeni güncellemeyle birlikte içerik geliştiricileri videolarının farklı dillere çevrilmesine müsade edebiliyor. Bunun için ayarlar altında yer alan yeni özelliğin aktive edilmesi gerekiyor. Dünya genelinde daha fazla izleyiciye ulaşma olanağı sağlayan bu özellik yine YouTube kullanıcılarının desteğine dayanıyor. İzleyiciler 76 dilden herhangi ikisini konuşuyorsa altyazı çevirmenliği görevini üstlenebiliyor. Elbette öncelikle YouTube’da yer alan altyazı çeviri araçlarını nasıl kullanacaklarını öğrenmeleri gerekiyor.

Üstelik bu çeviriler sadece videonun içeriğiyle sınırlı kalmıyor, başlığı da kapsıyor. Bu sayede örneğin İngilizce konuşan bir içerik üreticisi başarılı altyazı çevirileri sayesinde İngilizce bilmeyenlere de hitap edebilir hale geliyor. Bakalım YouTube’un izleyicilere altyazı çevirtme girişimi nasıl sonuçlanacak.

YORUMLAR