Ünlü marka bayi ağını Mersin ile büyüttü...

Medyaloji.net » iş dünyası » Ünlü marka bayi ağını Mersin ile büyüttü...
Ünlü marka bayi ağını Mersin ile büyüttü...

Renault Trucks Türkiye, Erman Grup'la işbirliğine giderek, Çukurova'daki 2'nci bayisini Mersin'de açtı.

Türkiye’de yeni bayilerle satış ve satış sonrası servis ağını güçlendiren Renault Trucks Türkiye, Çukurova bölgesindeki 2’inci satış ve satış sonrası yetkili bayisini Adana’nın ardından Mersin’de hizmete açtı. 1500 metrekarelik kapalı, 12 bin metrekarelik açık alana sahip yeni tesisini kentin en önemli lojistik firmaları arasında yer alan Erman Grup’la işbirliğine giderek açan Renault Trucks, müşterilerine hem satış hemde satış sonrasi servis hizmeti sağlayacak.

Açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 16 ton ve üzeri ağır ticari araçlar pazarında Avrupa’da ön sıralarda yer aldığının altını çizen Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin, Mersin’in Türkiye ticari araçlar pazarındaki bölgesel önemine dikkat çekerek “Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu bölgelerimizi göz önünde bulundurduğumuzda bizim için stratejik önemi olan bir pazar. Mersin ise lojistik merkezi yatırımları ile dünyada örnek şehirlerden biri. 21 yıldır Türkiye’deki yatırımlarımızı geliştirirken Renault Trucks Türkiye’nin Mersin bölgesinde gösterdiği başarılarla gurur duyuyoruz” dedi.

Mersin’in İstanbul ile birlikte Türkiye’nin hinterlandı en büyük illerden biri olduğunu ve lojistik sektörü için birçok avantajı bulunduğunu kaydeden Erman Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, şunları söyledi: “Grup şirketleri bünyemizde, lojistik alanında derin bir deneyimine sahibiz. Dolayısıyla lojistik şirketlerinin ihtiyaç ve beklentilerine son derece hakimiz. Renault Trucks’ın toplam çözümleri ile sektörün ihtiyaçlarını en üst noktada karşıladıklarını bizzat kullanıcı olarak da deneyimledik. Bu nedenle farklı bir açılım ve yatırım yaparak Renault Trucks ile iş birliğimiz doğrultusunda bölgemizdeki lojistik hizmetlerine katkı sağlamayı hedefledik.” Erman Ticari Araçlar Genel Müdürü Emrah Deniz ise Renault Trucks’ın satış ve servis hizmetlerinin yanı sıra ADR ve ATP-FRC muayene ve test hizmetlerini de vereceklerini söyledi.

Netlog Lojistik'e yapılan 150 adetlik çekici teslimatının ardından İstanbul’da basın mensuplarıyla bir araya gelen Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin, iniş çıkışlı yapısına rağmen uzun yıllar Türkiye pazarında olmaya devam edeceklerini söyledi. 2019 gibi zorlu bir yılda tüm güçlükleklere rağmen pazar payını yüzde 5.8’den yüzde 8.8’e çıkarmayı başardıklarını söyleyen Blin, “Bu başarıda bayi teşkilatımızın finansal olarak sağlam kalabilmesi de önemli oldu. Çünkü finansal olarak güçlü bir teşkilatın müşterilere vereceği hizmet ve destek de çok daha iyi olacaktır” dedi.

 

 

 

YORUMLAR