Ünlü dizilerin başarılı oyuncusu hayatını kaybetti!

Medyaloji.net » medya » Ünlü dizilerin başarılı oyuncusu hayatını kaybetti!
Ünlü dizilerin başarılı oyuncusu hayatını kaybetti!

Türkiye'de de geniş hayran kitlesine sahip olan Prison Break, Big Bang Theory, Grey's Anatomy, Shameless gibi fenomen dizilerde rol alan oyuncu Jane Galloway Heitz 78 yaşında hayatını kaybetti.

ABD eğlence sektörünün önemli isimlerinden biri olan ve hem yönetici hem de oyuncu olarak birçok başarıya imza atan Jane Galloway Heitz, 78 yaşında yaşamını yitirdi.

 Big Bang Theory, Grey’s Anatomy, Prison Break, CSI serisi, Monk, Glee ve Shameless dizisinde kilit karakterleri canlandıran Heitz’in ailesi, acı haberi doğruladı.

Glee dizisinde Lillian Adler karakterini canlandıran ve dizinin 2009 yılındaki ilk bölümünden 2015’teki son bölümüne kadar dizide yer alarak tarihe geçen Heitz’ın cenazesinin Illinois’da 30 Kasım’da gerçekleştirileceği belirtildi.

Henüz 20’li yaşlarındayken Chicago’da bir oyunculuk ve yetenek ajansı kuran Heitz, Stephen Colbert, Steve Carell ve Richard Kind gibi isimleri parlatmayı başardı. 1997 yılında ajansını sattıktan sonra oyuncu olmaya karar veren Heitz birçok yapımda yer alarak izleyicinin gönlünde taht kurdu.

Heitz’ın yer aldığı ilk yapım David Lynch’in yönettiği The Straight Story oldu. 1999 yılında vizyona giren filmde Heitz, Sissy Spacek ve Richard Farnsworth’ün karakterlerinin komşusunu canlandırmıştı.

YORUMLAR