Türkiye'nin bugünkü ajandası (5 Kasım 2019)

Medyaloji.net » medya » Türkiye'nin bugünkü ajandası (5 Kasım 2019)
Türkiye'nin bugünkü ajandası (5 Kasım 2019)

İşte son 24 saatte dünyada ve Türkiye'de gündeme damga vuran gelişmeleri öğrenmek isteyenler için Medya Takip Merkezi'nin hazırladığı kısa gündem özeti...

ETKİNLİK TAKVİMİ

»   24. ALTIN OBJEKTİF ÖDÜLLERİ
Yer: CVK Park Bosphorus İstanbul

»   ÇAĞRI MERKEZİ GÜNLERİ KONFERANSI
Yer: Fairmont Quasar İstanbul

»   ADANA 13. SERA - BAHÇE FUARI 2019
Yer: TÜYAP Adana

»   8.EKSPOSHOES İSTANBUL AYAKKABI SARACİYE MODA FUARI
Yer: Hotel Pullman İstanbul Airport and Convention Center

TARİHTE BUGÜN

»   OLAYLAR - 1925:Ankara Hukuk Fakültesi, Mustafa Kemal Atatürk tarafından açıldı. / 1930:  İlk televizyon reklamı Londra'da gösterildi.

»   DOĞUMLAR - 1892: John Alcock, İngiliz havacı (Atlas Okyanusu'nu ilk kez geçen) (ö. 1919)

»   VEFATLAR - 2006: Bülent Ecevit, Türk siyaset adamı ve şair (d. 1925)

ATAMA / TRANSFER / GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

İŞ DÜNYASI

»   MCDONALD'S - McDonald's CEO'su Steve Easterbrook bir şirket çalışanıyla ilişki yaşaması nedeniyle işten çıkarıldı.

»   KARBEMİR - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (KARBEMİR) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Mustafa Yolbulan seçildi.

»   KALESERAMİK - Kaleseramik'te üst düzey bir atama gerçekleşti. Buna göre, Kale Grubu bünyesine 1992'de katılan ve farklı departmanlarda sorumluluk üstlenen Altuğ Akbaş, Kaleseramik'te genel müdürlük görevine getirildi.

»   SOCAR TÜRKİYE - Yeni yapılanma çerçevesinde oluşturulan SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanlığı görevini Anar Mammadov, SOCAR Türkiye Operasyonel Mükemmellik Başkanlığı görevini ise Mesut İlter üstlendi.

»   DİTAŞ - Üretimde 40 yılı aşkın süredir uzman personeli ve sektörde uzun yıllara dayanan tecrübesiyle “Türkiye’nin ilk rot üreticisi” ve Türkiye'nin en büyük araç üreticilerinin "A" sınıfı tedarikçisi olan DİTAŞ’ta Genel Müdürlük görevine Osman Sever atandı.

»   KELEBEK MOBİLYA - Doğtaş Kelebek grubunun Kelebek markasının genel müdürlüğü'nü asaleten yürüten Mustafa Karak görevinden ayrıldı. Şirket tarafından KAP'a yapılan açıklamada Karak'ın pozisyonunun yeni bir yönetici atanana kadar yönetim kurulu üyesi İsmail Doğan'a bağlandığı belirtildi.

MEDYA DÜNYASI

»   HÜRRİYET GAZETESİ - Hürriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk görevinden alındı.

»   NTV - NTV Haber yönetmeni Esra Doğru Özçörekçi kanal ile yollarını ayırdı.

»   TRT MÜZİK - TRT Müzik kanalı koordinatörü Süleyman Bektaş görevinden alındı.

»   HÜRRİYET GAZETESİ - Hürriyet gazetesinin yeni Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan Coşkun oldu.

»   CNN TÜRK - Uzun yıllar radyolarda Sarı Şeker Sema ismiyle program yapan Sema Emek, Cnn Türk'te yayınlanan 7. Vites programının sunucusu oldu.

İŞ BİRLİĞİ / YATIRIM

İŞ DÜNYASI

»   DURMAZLAR HOLDİNG - Romanya'nın başkenti Bükreş'te yapılan tramvay ihalesini Durmazlar Holding kazandı.

»   MOTHERCARE - İngiltere'nin bebek ürünleri perakendecisi Mothercare'in iflas başvurusunda bulunmaya hazırlandığı bildirildi.

»   TEMSA - Adana'daki tesislerinde ağırlıklı olarak ihracata yönelik otobüs üretimi yapan Temsa, Amerika'dan sonra Fransa'da da kendi dağıtım ve servis ağı organizasyonunu oluşturdu.

»   BELLONA - Ar-Ge merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2017 yılında tescillenen Bellona, geçen yıl Ar-Ge harcamaları için cirosundan ayırdığı payı yüzde 20 artırarak, 5.5 milyon TL'ye çıkardı.

»   AKO GRUP - Kırşehir'deki fabrikasında ABD pazarına özel lastik üretimi için 100 milyon dolarlık yatırımı devreye almayı planlayan AKO Grup, kendi lastik teknolojisini geliştirmek için de Ar-Ge faaliyetlerine yoğunlaştı.

ÖDÜL / BAŞARI

MEDYA DÜNYASI

»   HABER 7 - Haber Ayrıntı Gazetesi'nin 10. yayın yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen Medya Ödülleri töreninde, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ödül aldı.

YENİ PROGRAM

»   KISA DALGA PODCAST - Avrupa ve Amerika’da oldukça yaygın olan ve Türkiye’de de son dönem ilgi gören podcast platformlarına bir yenisi ekleniyor. Haber ağırlıklı ve bağımsız bir podcast platformu olmayı hedefleyen Kısa Dalga Podcast yayın hayatına başlıyor.

»   DASDAS TV - 'Televizyon Format Atölyesi' yakında DasDas'ta başlıyor. BBO Yapım ile iş birliği yapan DasDas, TV Format Atölyesi ile televizyon programcılığının mutfağına herkesi davet ediyor.

DİĞER

»   MEDYA VE MÜLTECİLER BASIN BULUŞMASI - Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD) ve Mülteci Destek Derneği (MUDEM) iş birliğiyle düzenlenen 'Medya ve Mülteciler Basın Buluşmaları'nın ikincisi, Suriye ve Türkiye'nin dört bir yanından 200 gazetecinin katılımıyla İzmir'de başladı.

»   NAZLI ILICAK & AHMET - MEHMET ALTAN - Gazeteci-yazarlar Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan’ın da arasında bulunduğu 6 kişi nin davasında karara varıldı. Gazeteci Mehmet Altan'ın beraatine, 10 yıl 6 ay hapis cezası alan Ahmet Altan ile 8 yıl 9 ay hapis cezası alan Nazlı Ilıcak'ın ise tahliyesine karar verildi.

»   BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU - Bazı araştırmalar sonucu basın özgürlüğü raporuna göre Ekim ayında en az 45 gazeteci yargılandı, 2 bin 500 gazeteci ise işsiz kaldı.

»   TV8,5 - TV8,5 yayınlarına Türksat 4A, Dsmart, Digitürk ve Kablo Türksat’ta devam ederken, 56. kanalda yayına başladı.

YORUMLAR