Turkcell, yeni nesil nesnelerin interneti teknolojisi LTE-M'i hayata geçirdi

Medyaloji.net » iş dünyası » Turkcell, yeni nesil nesnelerin interneti teknolojisi LTE-M'i hayata geçirdi
Turkcell, yeni nesil nesnelerin interneti teknolojisi LTE-M'i hayata geçirdi

Yeni nesil nesnelerin interneti teknolojisi LTE-M sayesinde, günümüzde giderek popüler hale gelen paylasimli scooter'larin yönetimi de eskisinden çok daha verimli hale gelecek.

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle teknoloji alaninda Türkiye’de öncülük eden sirketlerden biri olan Turkcell’in hayata geçirdigi yeni nesil nesnelerin interneti teknolojisi LTE-M, Türkiye’de sehir içi ulasimda kullanilmaya baslandi. Dünyada oldugu gibi Türkiye’de de hizla yayginlasarak metropollerdeki trafik sikisikligina alternatif ve çevreci bir çözüm olarak öne çikan paylasimli scooter’lar artik Turkcell LTE-M teknolojisiyle etkin sekilde yönetilebiliyor. Verilen bilgiye göre, Türkiye’de Turkcell tarafindan saglanan bu teknoloji sayesinde scooter’larin yönetimi, batarya ömürlerinde belirgin bir iyilesme saglanarak çevreye duyarli ve basarili bir sekilde gerçeklestirilebiliyor.

Gelistirdikleri ürün ve hizmetlerde sürdürülebilirlige odaklandiklarina dikkat çeken Turkcell Sebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Gediz Sezgin, “Mobil sebekelerden sunulan servisler, gündelik hayatimizi kolaylastiracak sekilde gelisiyor ve çesitleniyor. Bu kapsamda uygulamaya sundugumuz hücresel nesnelerin interneti teknolojileri, sagladiklari genis alanda kapsama ve pil tüketimi avantajlari ile makine haberlesmesinin, önceki teknolojilere göre çok daha verimli sekilde gerçeklestirilmesine olanak sagliyor. Küresel salgin süreciyle birlikte hayatimizda pek çok sey degisti. Mikro mobilite, giyilebilir cihazlar, saglik verilerinin uzaktan anlik kontrolü ve siparislerin temassiz teslimati gibi pek çok alanda kullanabilecegimiz LTE-M teknolojisi sayesinde hizla degisen dünyada kullanicilarin ihtiyaçlarini çok daha verimli sekilde karsilayabilecegiz. Ayrica 5G’ye giden yolda LTE-M teknolojisi, uzun yillar hayatin birçok alaninda nesnelerin haberlesmesi için kullanilarak insanlarin hayatini kolaylastirmaya devam edecek” diye konustu.

Nesnelerin interneti teknolojisinin kullanim alanlari yayginlasacak

Verilen bilgiye göre, ilk uygulama alani akilli ulasim sistemlerinde baslatilan operatörün LTE-M teknolojisi, getirdigi dijital avantajlar sayesinde hayatin pek çok alaninda kullanilmaya devam edecek. Yakin gelecekte online siparislerin artmasiyla birlikte, temassiz siparis teslimati, envanter takibi gibi uygulamalarin çok hizli bir sekilde yayginlasmasi bekleniyor. Ayrica saglik sektöründe, giyilebilir cihazlar araciligiyla saglik verilerinin anlik takibi konusunda yogun olarak kullanilacak olan bu teknoloji, sagladigi genis kapsama alani ve düsük enerji tüketimi ile pek çok alanda verimlilik artisi saglayacak.

YORUMLAR