Turkcell 50 milyon Euro’luk “çevreci kredi” aldı

Medyaloji.net » medya » Turkcell 50 milyon Euro’luk “çevreci kredi” aldı
Turkcell 50 milyon Euro’luk “çevreci kredi” aldı

Turkcell krediyle borçlanma piyasalarındaki konumunu sürdürülebilir finansman ile daha da güçlendirdi

Turkcell, ‘Sürdürülebilirlik Endeksli Kredi’ anlaşmasıyla BNP Paribas’dan 3 yıl vadeli 50 milyon Euro tutarında kredi aldı. İmzalanan kredi anlaşması kapsamında elektronik atık toplanması, elektrik tüketiminde güneş enerjisinden faydalanılması ve gazete ile dergilerin dijital ortamda okunmasını sağlayan Dergilik uygulamasının daha fazla kullanılmasıyla kağıt tüketiminin azaltılması gibi hedefler de belirlendi. Kredi anlaşmasına göre sürdürülebilirlik temelli çevresel hedeflerin tutturulması durumunda krediye uygulanan faiz oranı da düşürülecek.

Erkan: Karbon ayak izimizi azaltıp çevreye karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz

Konuya ilişkin görüşlerini açıklayan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Bu kredi sayesinde bir taraftan karbon ayak izi azaltılarak çevreye karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirirken bir taraftan da finansman maliyetlerimizi düşürebileceğiz. Doğal kaynakları gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayarak sürdürülebilir büyümeye katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu tarz kaynakların artarak kullanılması için öncülük yapmaya devam edeceğiz” dedi.

2015 yılından beri Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan Turkcell, Dergilik uygulaması ile gazete ve dergilerin online okunmasına imkan vererek binlerce ağacın kesilmesine engel oluyor. Ayrıca akıllı tarım uygulaması Filiz ile su kaynaklarının daha verimli kullanılması hedefleniyor.

YORUMLAR