Türk Henkel'de global atama gerçekleşti!

Medyaloji.net » iş dünyası » Türk Henkel'de global atama gerçekleşti!
Türk Henkel'de global atama gerçekleşti!

Henkel Beauty Care Ortadoğu ve Afrika Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev alacak isim belli oldu.

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı olarak görev almakta olan Hasan Alemdar, mevcut görevlerinin yanı sıra Henkel Beauty Care Ortadoğu ve Afrika Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcılığına atandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladığı lisans eğitiminin ardından İngiltere’de Birmingham Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitiren Hasan Alemdar, yine aynı üniversitede MBA’ini tamamladı. İş hayatına 1991 yılında BMC bünyesinde marka müdür asistanı pozisyonuyla atılan Alemdar, bir yıl sonra Henkel’e katıldı. Alemdar, 1992 – 1998 arasında deterjan bölüm satış departmanında çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev aldı, 1998 – 1999 arasında Schwarzkopf & Henkel Beauty Care bölümünün kuruluşunu yönetti. Ardından üç yıl süresince Henkel’in merkezinin yer aldığı Düsseldorf’ta global müşteriler yöneticisi olarak çalışan Alemdar, 2002 yılında Türk Henkel Beauty Care Genel Müdürlüğüne atandı, 2005 yılından itibaren bu göreve ek olarak Henkel Ortadoğu ve Afrika Satış Direktörlüğü sorumluluğunu üstlendi. 2008 – 2010 arasında ayrıca Henkel Mısır Genel Müdürlüğünü de yürüten Alemdar, Ocak 2010’da Türk Henkel Beauty Care Genel Müdürlüğü ve Schwarzkopf & Henkel Ortadoğu ve Afrika Satış Direktörlüğünün yanı sıra Schwarzkopf Profesyonel Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörlüğü görevlerini de üstlendi.

Ocak 2012’de Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanlığına atanan Alemdar, Nisan 2018 itibarıyla Henkel Beauty Care Türkiye, İsrail, İran Ülke Yönetimi ve Ortadoğu Afrika Bölgesi Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Alemdar, Ekim 2020 itibarıyla Henkel Beauty Care Ortadoğu ve Afrika Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirilerek, bölgenin toplam sorumluluğunu üstlenmiş olacak.

YORUMLAR