TMO ile TÜRKŞEKER'den iş birliği!

Medyaloji.net » iş dünyası » TMO ile TÜRKŞEKER'den iş birliği!
TMO ile TÜRKŞEKER'den iş birliği!

Toprak Mahsulleri Ofisi ile Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. arasında imzalanan protokolle 2020 yılı ürünü hububatın depolanması konusunda iş birliğine gidildiği açıklandı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) arasında imzalanan protokolle 2020 yılı ürünü hububatın depolanması konusunda iş birliğine gidildi.

TMO ile TÜRKŞEKER arasında 23 Haziran'da imzalanan protokol ile 2020 yılı ürünü hububatın depolanması konusunda iş birliğine gidildi. 

TÜRKŞEKER tarafından üreticilerden alınacak 2020 yılı ürününün TMO depolarına emanet bırakılmasını içeren iş birliği protokolü, TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal ile TÜRKŞEKER Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mücahit Alkan tarafından imzalandı. 

TMO Genel Müdürlüğünde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan TMO Genel Müdürü Güldal, TÜRKŞEKER’in hububatta sözleşmeli üretim modeli ile sahada yer almasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 

Güldal, salgın hastalık döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ülkemizde ekilmeyen bir karış toprak bile kalmamalı.” talimatı doğrultusunda atılmış bu adımın önemine dikkat çekerek, “Tarım arazilerimizi atıl bırakmayacak üretime dönüştürecek bir projedir. TÜRKŞEKER’in pancar üretimindeki tecrübesi ile hububat alanında yer alması piyasaya katkı sağlayacaktır.” dedi.

TMO olarak bu projede TÜRKŞEKER’e destek verildiğini vurgulayan Güldal, imzalanan protokol ile hem ülke topraklarının münavebeli ekimden dolayı boş bırakılmayacağını hem de üreticilerin sözleşmeye dayalı ürün satışı imkanına sahip olacağını aktardı. 

 

YORUMLAR