TikTok'tan BeReal benzeri yeni özellik eklendi!

Medyaloji.net » iş dünyası » TikTok'tan BeReal benzeri yeni özellik eklendi!
TikTok'tan BeReal benzeri yeni özellik eklendi!

BeReal'ın ilham verdiği uygulamalar kervanına TikTok da katıldı.

TikTok, her gün belirli bir zaman aralığında tek ve doğal bir fotoğrafın paylaşıldığı uygulama BeReal’ı taklit eden uygulamalar arasına katıldı.

Kullanıcılara sunulacak yeni özellik TikTok Now’da her gün bir bildirim gönderilecek ve kullanıcılardan ön ve arka kameralarıyla kaydedecekleri 10 saniye süre sınırlı bir video ya da fotoğrafı paylaşmaları istenecek. Özelliği kullanmak isteyenler için alt kısımda Arkadaşlar’ın yerine yeni bir sekme yerleştirilecek. TikTok Now’ın denemelerine önümüzdeki günlerde başlanması planlanıyor.

TikTok Now özelliğine yeni trendleri yakalamaya meyilli markaların da ilgi göstermesi bekleniyor. Bu yılın ses getiren uygulamalarından BeReal ile halihazırda işbirliği yapan markalar arasında Chipotle ve e.l.f. Cosmetics yer alıyor.

Anti-Instagram olarak nitelendirilen BeReal bu yıl popülerliğini artırmış ve Temmuz ayında ABD’de App Store’un en çok indirilen uygulaması olmuştu.

Instagram geçtiğimiz ay BeReal benzeri IC Candid özelliği üzerinde çalışmalara başladığını duyurmuştu.

Bir diğer popüler sosyal medya uygulaması Snapchat’te de ön ve arka kamera kullanılarak paylaşım yapmaya teşvik eden Dual Camera adlı bir özellik bulunuyor ancak bu özellikte zamanlanmış bildirim gerçekleştirilmiyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler