Saat: 15:05
Klarnet sanatçısı Johanna Gossner ile akordeon sanatçısı Damian Keller'den oluşan ödüllü Avusturyalı topluluk Duo Minerva, 19 Eylül Cumartesi günü ALV Müzik ve Sanat Festivali kapsamında sahne alacak.
Klarnet sanatçısı Johanna Gossner ile akordeon sanatçısı Damian Keller’den oluşan ödüllü Avusturyalı topluluk Duo Minerva, 19 Eylül Cumartesi günü ALV Müzik ve Sanat Festivali kapsamında sahne alacak. Avusturya Liseliler Vakfı tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen festival, 19–20 Eylül tarihlerinde Avusturya Başkonsolosluğu’nun Yeniköy’deki üst bahçesinde ve balo salonunda müzik ile görsel sanatları bir araya getirecek.
Avusturya’nın yeni kuşak oda müziği toplulukları arasında öne çıkan Duo Minerva, ALV Müzik ve Sanat Festivali kapsamında İstanbul’daki sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Tirol’lü klarnet sanatçısı Johanna Gossner ile Vorarlberg’li akordeon sanatçısı Damian Keller’in oluşturduğu topluluk, 19 Eylül Cumartesi günü saat 18.30’da Avusturya Başkonsolosluğu’nda sahne alacak.
Klarnet ve akordeonun farklı tınılarını özgün bir müzikal birliktelikte buluşturan Duo Minerva, 2017 yılında Viyana Belediyesi tarafından düzenlenen 16. Fidelio Oda Müziği Yarışması’nı kazanarak genç sanatçıları destekleme bursuna değer görüldü. Avrupa ve Asya’daki uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarıların yanı sıra Allegro Vivo Festivali, Salzburg Festivali, Alpenarte ve Schleswig-Holstein Müzik Festivali gibi önemli organizasyonlarda konserler veren topluluk, uluslararası sahne deneyimini ALV Müzik ve Sanat Festivali’ne taşıyacak.
Duo Minerva, 2023 yılından bu yana Avusturya’da yaşayan gelecek vadeden genç sanatçıların gelişimini destekleyen “Club Klassik – Vienna Music Society” programında da yer alıyor. Topluluk ayrıca 2024 yılında “Sounds of Servus” projesi için seçildi.
İki gün boyunca müzik ve sanat bir arada
St. Georg Avusturya Lisesi mezunları tarafından kurulan Avusturya Liseliler Vakfı’nın ilk kez 2018 yılında hayata geçirdiği ALV Müzik ve Sanat Festivali, bu yıl yedinci kez düzenleniyor. İstanbul’un eylül ayındaki kültür-sanat etkinlikleri arasında yerini alan festival; klasik müzikten operaya, cazdan Türkçe pop ve rock müziğe uzanan programıyla Türkiye’den ve Avusturya’dan sanatçıları aynı çatı altında buluşturacak.
Festivalin 19 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek ilk gününde program Candle Experience ile başlayacak. Saat 18.30’da Duo Minerva’nın sahne almasının ardından gece, uluslararası opera sanatçıları Sinem Balık ve Didem Balık’tan oluşan OperaTwins’in “Zamansız Aşk / Zeitlose Liebe” konseriyle devam edecek.
20 Eylül Pazar günü ise Doğa Kılıç & Buğrahan Çayır, 80’lerden ve 90’lardan sevilen Türkçe ve yabancı şarkılardan oluşan repertuvarlarıyla festival sahnesinde olacak. Ardından Ferit Odman Quintet cazseverlerle buluşacak. Festivalin kapanışını ise Emir Ersoy ve Türk müziğinin güçlü yorumcularından Işın Karaca birlikte gerçekleştirecek.
“Görünenin Ötesinde” sergisi festival boyunca ziyaret edilebilecek
ALV Müzik ve Sanat Festivali’nin programına bu yıl da görsel sanatlar eşlik edecek. Avusturya Lisesi ve ALEV Okulları mezunu sanatçıların eserlerinden oluşan “Görünenin Ötesinde” başlıklı resim sergisi, festival boyunca Avusturya Başkonsolosluğu’nun balo salonunda ziyaret edilebilecek.
Festival programı
19 Eylül 2026, Cumartesi
16.30 – Candle Experience
18.30 – Duo Minerva
20.30 – OperaTwins Sinem Balık–Didem Balık
20 Eylül 2026, Pazar
16.30 – Doğa Kılıç & Buğrahan Çayır
18.30 – Ferit Odman Quintet
20.30 – Emir Ersoy ft. Işın Karaca
Festival hakkında ayrıntılı bilgiye 0212 292 39 70 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.
