Teknoloji atölyesinde, Acil durum projeleri" 1.oldu

Medyaloji.net » teknoloji » Teknoloji atölyesinde, Acil durum projeleri" 1.oldu
Teknoloji atölyesinde, Acil durum projeleri" 1.oldu

İBB'nin teknoloji üretimine katkı sağlayan gençlerin yetişmesi ve desteklenmesi için kurduğu Deneyap Teknoloji Atölyeler'inde proje şenliği düzenlendi.

"Nesnelerin İnterneti" alanında eğitimlerini tamamlayan gençlerin projelerinden ulaşım, afet yönetimi ve acil durum başlıklı çalışmalar ilk üçe girdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) iş birliğinde hayata geçirilen Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin çalışmaları devam ediyor. Atölyelere, 2018 eğitim döneminde başlayan ve Nesnelerin İnterneti eğitim programını tamamlayan öğrenciler, 7 Mart’ta projelerini sergiledi. İBB Fatih Spor Komplesi’nde düzenlenen şenliğe, atölye çalışmalarını sürdüren 1.100 ortaokul ve lise öğrencisi katıldı. Ortaokul ve lise öğrencileri hazırladıkları projeler ile jüri karşısına çıktı. Şenlikte en yüksek puanı alarak derece yapan öğrenciler çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

135 TAKIM JÜRİ KARŞISINA ÇIKTI 

Birikimlerini uygulamaya dökmeleri ve gelecekte katılacakları yarışmalara hazırlanmaları amacıyla gerçekleştirilen şenlik için öğrenciler, bir ay hazırlık yaptı. Takımlarını oluşturduktan sonra çalışmalara başlayan, 101’i ortaokul ve 34’ü lise öğrencilerinden oluşan toplam 135 ekip, afet yönetimi, çevre, eğitim, sağlık, tarım ve ulaşım kategorilerinde projeler yaptı. Gençler kendilerine verilen sürenin tamamlamasının ardından şenliğe katılarak projelerini elektrik, elektronik, makine ve bilgisayar mühendisleri ile yazılım uzmanlarından oluşan jüriye sundu. 

ULAŞIM, AFET YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PROJELERİ BİRİNCİ OLDU 

Şenlikte ortaokul kategorisinde birinci olan Volt takımının kaptanı Enes Genç projelerini anlattı. Genç, İspes ismini verdikleri proje ile ulaşım kartlarında meydana gelebilecek kırılma ve bozulmaları engellediklerini söyledi. Kart sistemini proje kapsamında ortaya koydukları bileklik sistemine çevirdiklerini belirten Genç, “Proje ile bakiye bilgilerini de bu bileklikler üzerinden yapabiliriz. Yine bu bileklikle kartların düşmesi, kaybolması ve kırılma sorununu ortadan kaldırabiliriz. Bunun için de bu bilekliği almaları yeterli olacak. Ulaşım kartı gibi okutularak çalışacak” dedi.

YORUMLAR